Knihosloví #6 Leze to z něj, jak z chlupaté deky


Knihosloví aneb přísloví v knihách. Projekt, který jsme vymysleli s Hančou. Na formát projektu jsme se inspirovali VeEee a jejím Třicetidenním knihobraním. Více informací najdete v úvodním článku.



Jmenujte postavu z knihy, která koktá (špatně se vyjadřuje), ale i tak si získala vaše sympatie.

Hanča
Forrest Gump - Winston Groom
Kdo by potřeboval představovat Forresta Gumpa. Je to naprostá klasika, ať už jste četli knížku, viděli film, eventuálně obojí. Není Forrestova vina, že mluví pomalu, ale říkala jsem si, že snad není nikdo, kdo by se sem hodil lépe.





Martin
To - Stephen King
Scén, kdy nějaká postava má něco říct, ale moc se jí do toho nechce, je celkem dost. Ale vybavit si takovou scénu je dost těžké. Tak jsem raději přemýšlel nad nějakou koktavou figurkou. Asi jako první mi na mysl přišla postava z prvního dílu Harryho Pottera, ale zkoušel jsem přemýšlet dál.

Bill je malý chlapec, který koktá a leží v posteli, protože má horečku. Dělá svému mladšímu sourozenci Georgovi lodičku z papíru. Trochu jí ještě vylepší o nános z rozpuštěného parafínu, aby byla vodotěsná. George si jí jde pouštět ven na vodu a to je bohužel naposledy, co Bill svého mladšího bratra viděl.






Komentáře

  1. To je skvelá kniiha, aspoň mne sa veľmi páčila :) Bill bol taká zvláštna postava.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio