On my wishlist #9


je tu další díl meme On my wishlist z blogu Book Chick City. Každou sobotu uveřejníme každý jednu knížku, kterou bychom rádi zařadili do své knihovničky. Protentokrát jsme vybrali tyto knížky:

Hunger Games
Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hunger games začínají ...
V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games - zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Do hry však vstupuje šestnáctiletá Katniss, která se nehodlá podřídit...Překvapivé výsledky zápasu povzbudí obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?
Souborné vydání světového bestselleru.


Povídky 2011 - Hledá se autor bestselleru 
Literární soutěž Hledá se autor bestselleru, určená dosud nepublikovaným autorům zaznamenala nebývalý ohlas. Do prvního ročníku přišlo pře čtyři sta povídek, na jejichž hodnocení se podílela odborná porota i široká veřejnost a výsledek - sborník pěti vítězných povídek - nyní držíte v ruce.
"Poslední cesta" Jiřího Drašara vás přesvědčí, že láska kvete na každém místě a v každém věku. V humoristické povídce "Den, kdy se Vidímová Svlékla" se s Lucií Verrall vrátíme do školních škamen. "Kód" Antonína Mazáče vám ukáže, že i lupiči musejí cestou za objektem svého zájmu překonat nečekané nástrahy. V "Prokletí" Petra Doležala zakusíte utrpení člověka pronásledovaného totalitním režimem. A konečně "Návrat" Terezy Prasličkové vám přinese nesnáze, s nimiž se musí vypořádat propuštěná trestankyně.

zdroj: Fragment.cz







Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio