Říční znamení - Patricia Briggs


Mercy Thompsonová vždy věděla, že je jiná, a nejen proto, že dokázala přinutit motor Volkswagenu poslouchat na slovo. Mercy je kožoměnec, což zdědila po dávno zesnulém otci. Ještě nikdy se nesetkala 
s nikým, kdo by byl jako ona. Tedy až doposud.
V hlubinách řeky Columbia se k životu probudilo zlo – a někdo z lidu jejího otce by o něm mohl něco vědět. 
A pokud mají Mercy a její druh, alfa vlkodlak Adam, přežít, budou potřebovat pomoc…
Zdroj: fantomprint.cz

Nakladatelství FANTOM Print přináší už šestý díl série o Mercedes Thompson. Konečně jsem se taky k téhle sérii dostal. I když je to už v několikátá kniha v pořadí, není problém začít právě odsud. Na začátku je obyčejná cesta na líbánky což by normálně nebylo nic zvláštního, ale tady jde o alfa vlkodlaka Adama a Mercy, která je kožoměnec. To se pak můžou dít věci! A taky se budou dít, protože v řece Columbia je cosi prastarého a zlého.

Ze začátku příběh plyne pomalým tempem a neděje se nic extra akčního. Adam a Mercy si zkrátka užívají líbánky, ale později se stane něco co jejich výlet změní. Od té doby se vydávají po stopách tajemství nestvůry co žije v řece. Díky tomu se dozvídá víc informací o svém druhu a různých legendách jejího lidu. Pak už samozřejmě následují i nějaké akčnější scény.
Nejvíc akce je na konci a samotný závěrečný souboj se tak odehrává doslova na posledních stránkách.
To je trochu škoda, protože nestvůra je dost zajímavá a líbí se mi její ztvárnění (jak podoba tak různé vlastnosti).

V knize se kromě hlavních postav objeví i upíři, dozvídáme se o fae a dalších stvořeních. Autorka je zasadila do našeho světa, přidala magii a romanci. Líbí se mi spojení s indiánskými legendami. Jelikož se vše odehrává v našem světě, musí se hrdinové potýkat s běžnými problémy.

Obálka knížky je vážně pěkná stejně jako předchozí knihy z téhle série. Navíc kniha obsahuje praktickou záložku což je příjemný bonus.

Musím říct, že se mi příběh o Mercy líbí a rád si přečtu i předchozí knihy abych se vlastně dozvěděl jak to celé začalo. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø