Nová smlouva - Michael Atamanov


Anotace:
Ruslan se vrátil do reálného světa, ale nenachází zde uspokojení. Pak ho ale opět kontaktuje bývalý zaměstnavatel a nabídne mu návrat do hry.
Všem Ruslanovým blízkým z Obránce perimetru hrozí smrtelné nebezpečí. Ruslan musí v těle korunního prince George odvrátit bezprostřední hrozbu, protože jeho systém Unatari obklíčili cizáci.
Navíc je nucen se proplétat klikatými cestami vesmírné politiky. Na „znovuzrozeného“ prince George čekají těžká diplomatická jednání s lidmi i s královnou Roje, kterou se snaží přesvědčit, že zvládne velet sjednocené flotile lidí a Isejeků. Nevyhne se ani tvrdým bojům až v hloubi nepřátelského území proti přesile cizáků. A velké rody nemají zájem o tak silného konkurenta v rámci lidské Říše...

Ruslan je zpátky v reálném světě, ale místo aby si užíval vydělané peníze, musí řešit kupu problémů. Během hraní jeho tělo mělo ležet ve speciální kapsli, ale místo toho ho pan G.I. využíval k neřízenému pití, braní drog a sexu. Takže Ruslan musí docházet na kliniku, aby se zbavil závislosti a různých zdravotních komplikací. Jeho přátelé a rodina se s ním nebaví. A nikdo se nestaral o jeho finanční záležitosti, takže z peněz mu toho moc nezbude. Jednou ho opět kontaktuje jeho bývalý zaměstnavatel a nabídne mu nový kontrakt. Ruslan souhlasí pouze za splnění určitých podmínek a vrací se do Obránce perimetru. Jedna z prvních věcí, která ho šokuje je, že ve hře uplynulo více času, než by čekal. Princ George se mezitím vrátil ke své závislosti a opět ztloustl, takže hodiny tréninku přišly nazmar. Hodnota postavení se dostala opět do mínusu. Vztahy také prošly změnou.

Takže se sice jedná o třetí díl a jsme v druhé polovině série, ale v mnoha ohledech se Ruslan vrátil hodně zpátky. Vinou špatné hry skutečného pana G.I. přišel o dobré vztahy s některými postavami a také o velké jmění v podobě lodí. Než se tedy bude moci začít věnovat hlavnímu úkolu od svého zaměstnavatele, musí dát dohromady své věrné a obnovit svou flotilu. Opět jde samozřejmě o boj s cizáky, ale i boje o moc nad sektory.

Pravdohledačky v tomto díle nabývají na důležitosti. Ukazuje se, že jejich schopnosti sahají dál než k odhalování lží a polopravd. Takže se bez nich neobejdou důležitá vyjednávání a videohovory. Stejně tak se do popředí dere Bionica a androidi obecně. 

V tomhle díle se toho semele opravdu hodně a o překvapení není nouze. Ruslan se v soupeření s ostatními rody rozhodne k razantnímu kroku, který zamíchá kartami. Vůbec mě nenapadlo, že se něco takového stane. Konec byl opravdu plný překvapení. Strašně nerad bych tu spoileroval, ale dochází k celé řadě úmrtí, jsou tu spiknutí sahající dost vysoko a Oranžový rod se otřásá v základech. Jinak styl knihy zůstává stejný. Knížka je rozdělená do kapitol a kromě začátku se odehrává celá ve hře. Trochu se poodhalí rouška tajemství nad tím, jestli jde opravdu o hru, ale spíš to vyvolá další otázky.



Na závěr bych chtěl poděkovat internetovému obchodu KNIHCENTRUM.cz za poskytnutí knihy Nová smlouva.

Autor: Michael Atamanov
Překlad: Jiří Matyskiewicz
Počet stran: 320
Název série: Obránce perimetru
Pořadí v sérii: 3
Nakladatelství: FANTOM Print

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kostičas - Samantha Shannonová

Fan překlady knih

Letní host - Alison Andersonová

Měsíční chvástačka 1/2

Saturnin - Zdeněk Jirotka