Žhavá zóna - Amanda Quick



Autor: Amanda Quick
Překlad: Daniela Čermáková
Název série: Ostrov Rainshadow
Pořadí v sérii: 3
Počet stran: 336
Nakladatelství: Baronet

Anotace:
Harmonie je svět plný záhad a jednou z nich je i ostrov Rainshadow. Přímo pod povrchem skrývá bludiště katakomb nebezpečné tajemství...
Halloween – se svými radostmi i starostmi – je pro každého prachového králíčka jako splněný sen. Jen se zeptejte Lylea, oddaného parťáka Sedony Snowové. Pro Sedonu je to však období plné nočních můr. I když jí nová práce správkyně malého hotýlku a restaurace na Rainshadowu pomáhá zapomenout na tragickou minulost, bizarní katastrofa v katakombách přivede do jejího podniku partičku neurvalých lovců duchů.
Na ostrov navíc dorazí Sedonin bývalý s tím, že ji chce získat zpátky, právě když se o ni silně zajímá jeden z nově příchozích - Cyrus Jones, který je novým šéfem Bratrstva ve městě. Se Sedonou má vlastní úmysly, ale i ty nejpropracovanější plány se nemohou měřit s vášní, která se na Rainshadowu rozhoří...
Příběh začíná v podivné podzemní ordinaci. Pacientka odpočívá v cele, kde ji vězní doktor Blankenship a zkouší na ní nový vzorec prastaré drogy. Sedonu si vybral kvůli genu, který zdědila po své praprababičce. Gen jí zaručuje vyšší stabilitu při užívání drogy. Sedoně se díky prachovému králíčkovi povede utéct a zamkne celou laboratoř neviditelným zámkem.
Sedona se spolu s prachovým králíčkem Lylem usadila na ostrově Rainshadow a udělala si zde spoustu nových přátel. Pracuje v hotelu a má svůj klid. Ale jen do té doby, než se objeví Cyrus Jones, šéf bratrstva, které se má nové zřizovat právě na Rainshadowu. Cyrus má jisté plány, ale když se Sedonou stráví nějaký čas zjistí, že vášeň je pro něj důležitější než plány, se kterými přijel na ostrov. 

Sedona Snowová je strážkyně. Má zvláštní nadání na ovládání mimozemské psi energie, která se sdružuje buďto do formy bran nebo energetických proudů. A díky šílenému profesorovu pokusu získala novou schopnost ovládat oheň. Normáně jsou multitalenty dost nestabilní a dost často končí v sanatoriu, ale Sedona je díky babiččině genu naprosto stabilní. Cyrus Jones je nový šéf bratrstva, které má za úkol prozkoumávat mimozemské podzemí. Říkají mu Smrťák Jones, ale nikdo pořádně neví proč. Jen Sedona se dozví, že je to kvůli jeho talentu. Když ho totiž zapojí, oslabují se talenty i životní funkce okolních lidí i krajiny.

Jayne Ann Castle Krentz se narodila v roce 1948 v Kalifornii, vystudovala historii a magisterský titul z oboru knihovnictví získala v San Jose. Tam potkala svého budoucího manžela, inženýra Franka Krentze. Než začala psát své první romance, pracovala v univerzitní knihovně. Později se Krentzovi přestěhovali do Seattlu, kde žijí dodnes. Jayne během své kariéry používala až sedm pseudonymů, v současné době se omezuje "pouze" na tři – pod svým jménem Jayne Ann Krentz píše romány ze současnosti, romány odehrávající se v budoucnosti podepisuje svým dívčím jménem Jayne Castle, ale mezi čtenáři jsou asi nejoblíbenější její historizující romány uváděné pod pseudonymem Amanda Quick. Její příběhy, obvykle obsahující tajemnou zápletku, se prodávají více než skvěle – celkový náklad jejích knížek už překročil magickou hranici 25 milionů výtisků. Autorka, již dlouho považovaná za jednu z prvních dam romantické literatury, zastává názor, že romantické příběhy tvoří v literatuře podmanivý, a proto velice důležitý prvek. Zejména pak historické příběhy o lásce, které naplňují samu podstatu slova „romantický“. *)

Knížka se mi opravdu líbila. Sice je to třetí díl série, ale pro čtení to není vůbec žádný problém. V prvních dvou dílech byly jiní hlavní hrdinové - postavy, které jsou v tomhle díle jen jako vedlejší, např. vedoucí Nadace, který na Rainshadowu spravuje Rezervaci, kde žijí zvláštní tvorové a je tam spoustu psi energie. Bylo zajímavé podívat se na nový svět Harmonie plný lidí se zvláštními talenty a mimozemské energie. Další zajímavostí v tomhle světě jsou dva druhy manželství. Příležitostné manželství je vlastně takový zlegalizovaný poměr. Ale když se rozhodnete ke smluvnímu manželství, tak je to na celý život. Tak, jak by to podle mě mělo vypadat i u nás. Když už se člověk rozhodne pro sňatek, mělo by to být na dlouho. Celkově je Harmonie opravdu originální svět. Ovšem příběh byl maličko předvídatelný. I když chvílemi to napínavé i bylo, ale ne moc často. Ale knížka je napsaná čtivě a rychle ubíhala. 

Žhavá zóna je odpočinková knížka, která se čte sama. Příběh je pěkný a odehrává se v opravdu zajímavém světě. I když je bohužel maličko předvídatelná. Z toho důvodu dávám knížce 3,5 hvězdičky.


Na závěr bych chtěla poděkovat internetovému obchodu KNIHCENTRUM.cz za poskytnutí recenzního výtisku knihy Žhavá zóna.







*) Životopis ze stránky nakladatelství Baronet

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Poutník, čarodějnice a červ - Christopher Paolini

Aktuality 18. týdne: Jeho temné esence

Ve stínu slunce - Jakub Mařík

Asfalt - Štěpán Kopřiva

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Petrademone: Kniha bran - Manlio Castagna