BRZY VYJDE: Jsme přece sestry

Máme pro Vás novou rubriku s názvem Brzy vyjde. Díky spolupráci s nakladatelstvím Host se s Vámi můžeme podělit o informace k novinkám.




Anotace
Tři sestry, tři životy, tři lásky — a portrét celého století. Anne Gesthuysenová napsala strhující knihu o svých úchvatných pratetách, které byly nuceny čelit předsudkům své doby. Všechny tři se setkávají na oslavě stých narozenin jedné z nich — moralistky Gertrudy. Živelná Katty, kterou má Gertruda i v jejích čtyřiaosmdesáti letech sklony vychovávat, i klidná Paula, která jim musí dělat smírčího soudce, cítí, že už nezbývá moc času. Všem třem je společná stejná umíněnost i smysl pro humor a všechny tři trpí vrozenými problémy oběhového systému, které si samy léčí příliš silnou kávou a dobrou kořalkou — dokonce i teď, na Tellemannově statku plném dávných vzpomínek. Řešit na stará kolena sourozenecké spory a jitřit dávné rány není jednoduché. Sestry však zjišťují, že brát si svá tajemství s sebou do hrobu nechtějí a že nastal ten pravý čas začít si klást nepříjemné otázky.
Anne Gesthuysenová zajímavě proplétá současnost s minulostí; její kniha je ohňostrojem příběhů, které se odehrávají na pozadí celého dvacátého století, příběhů, které ukazují, že krev nejspíš opravdu není voda.

O autorce
Anne Gesthuysenová (nar. 1969) pochází z malého města Veen v Dolním Porýní. Vystudovala žurnalistiku a románskou filologii. Pracovala jako reportérka a dokumentaristka pro různé televizní stanice a také pro francouzský rozhlas. Posledních patnáct let se objevuje rovněž před kamerou, například v ranní show televize ard. Se svou rodinou žije v Kolíně nad Rýnem. Kniha Jsme přece sestry je její první román. V Německu se ho prodalo přes sto osmdesát tisíc výtisků a v žebříčku bestsellerů týdeníku Spiegel se kniha držela téměř půl roku v první desítce.


Ohlasy
Anne Gesthuysenová vypráví přímočaře a nekomplikovaně, konverzačním tónem a svižným tempem. Osvěžující, věrohodný pohled do minulosti ve společnosti tří roztomilých pratet.
Neue Presse

Velké životní příběhy se mísí s vytříbeným humorem; dění ve světě se prolíná s životem v Dolním Porýní. Kniha, která dokáže pobavit a dojmout svou laskavostí a pravdivostí.
Aachener Zeitung

Tento román splétá minulost a přítomnost tří silných a rozdílných žen do jednoho fascinujícího příběhu.
Landlust

Zdroj: Promo materiály z nakladatelství Host

Komentáře

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio