Posuď knihu podle obalu #13


Tohle meme vymyslela Siky z Knižního doupěte. Každou středu budeme publikovat článek, který bude obsahovat knížku, kterou právě čteme.


Název knihy: Star Wars X-WING 2 - Wedgův gambit

Autor: Michael A Stackpole

Anotace:
Coruscant. Srdce ochromeného Impéria, obrovské planetární město, z jehož vysokých věží řídí nejvyšší imperiální velení válku. Právě na tuto mocnou pevnost se chystají zaútočit povstalci a svým odvážným tahem srazit Impérium na kolena. Nejprve se však Wedge Antilles a jeho piloti musejí tajně dostat na Coruscant a získat tam životně důležité informace. Dopadení by pro ně znamenalo smrt, nebo ještě hůře – zotročení krutou vůdkyní Impéria Ysanne Isard, známou pod přezdívkou Ledové srdce. Jeden z členů eskadry Rogue už se jejím otrokem stal a nyní se skrývá pod maskou nevinnosti, připraven zradit své přátele i celé povstání.




Můj názor:
Už na první pohled je jasně vidět klasické logo Star Wars, které určitě každý zná. I kdyby ten dotyčný neviděl filmy, nebo se o tenhle svět a jeho příběhy moc nezajímal. Už podle ilustraci na obálce je jisté, že se nebude jednat o příběh, kde se to bude hemžit rytíři Jedi, ale spíš půjde o vesmírné bitvy. Myslím, že se obálka k sérii dost hodí, i když by bylo určitě fajn dát tam třeba některé postavy z eskadry Rogue. Za plus rozhodně pokládám, že přímo na obálce je napsáno o kolikátý díl se jedná. U jiných knih to častokrát musíte hledat uvnitř. Musím říct, že obálka druhého dílu se mi líbí víc než ta u prvního. První byla taková hodně roztříštěná, možná až přeplácaná. Tady je hlavní motiv v popředí a nějaké menší v pozadí. Navíc vše zvýrazňuje ten obrovský výbuch.

Jak se obálka líbí vám?


Komentáře

  1. Obálka je skvělá, z téhle série jsem zatím četla první knihu, snad se dostanu i k ostatním :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, je pěkná. Taky doufám, že si budu moct sérii přečíst celou. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio