Oblíbené postavy


Toto meme má na svědomí Luu a u nás na blogu bude vždy ve čtvrtek. Pokaždé bude nějaké dané téma a na to společně vypíšeme seznam deseti bodů.


Oblíbené postavy

Na první pohled se to může zdát jednoduché, ale je tolik super postav, že člověk ani neví, kterou začít. Ještě bych dodal, že pořadí není podle toho, která postava je oblíbenější, ale spíš podle toho jaká nás zrovna napadla.

1.Smrť
Jedna z nejlepších (minimálně pro nás) postav série Úžasná Zeměplocha. Důležitou roli má například v knize Mort, Sekáč nebo Otec prasátek, ale jinak se objevuje snad v každé knize.

2. Kate Daniels
Kate určitě všichni znáte. Pro mě je to jedna z nejlepších akčních hrdinek o kterých jsem kdy četla. Zvládne nakopat zadek každému, komu si usmyslí a navíc je vtipná. Co víc si od hlavní hrdinky přát :-).

3. Bones
Úžasný upír z "hrobové" série. Všichni ho milují, protože je prostě super. O něm už se tu párkrát mluvilo a nevím, co dalšího o něm ještě říct.

4. Heather Wells
Je prostě skvělá. Sice si až moc často hraje na hrdinku, ale já jsem si jí naprosto zamilovala. Je skvělá, je chytrá, je odvážná.

5. Atticus
Atticus je jedním z nových oblíbenců a kdo by měl zájem, může si o něm a jeho příběhu přečíst více v recenzi knihy Prohnaný. Spolu se svým irským vlkodavem Oberonem tvoří velice vtipnou dvojku. Navíc - irský druid, to tu ještě nebylo!

6. Bakly
Hlavní postava v knize Bez slitovaní a Čas žít, čas zabíjet. Je to bývalý gladiátor a nájemný vrah. Chvilku jsem uvažoval jestli zde nezmínit Koniáše (hlavní postava jiné série), ale nakonec to vyhrál Bakly.

7. Étienne
Jak jste jistě pochopili, je to hlavní hrdina z knihy Polibek pro Annu. Líbí se mi na něm to, že není jako ostatní hrdinové z romantických příběhů. Podle popisu je úplně normální. Není to přehnaný svalouš ani není pohádkově krásný. Je to prostě normální vtipný kluk, jakého by chtěla každá. A proto si zaslouží být na našem seznamu oblíbených postav.

8. Roland
Roland z Gileadu je pistolník. Poslední pistolník. To je to jediné co na počátku sedmidílné série Temná věž čtenář ví. Příběh má na svědomí král hororu Stephen King a to zaručuje skvělou zábavu.

9. Tris
Beatris z Divergence všichni znáte. Odejde ze své rodné frakce a zabydlí se úplně v jiné. Všechno zvládá bez sebemenších potíží a její odvaha si každopádně zaslouží ocenění.

10. Tylerová
A poslední je Tylerová, postava z knihy Mariňáci od Roberta Fabiana. Recenzi si taky můžete přečíst na blogu. Její chování se mi líbilo a od začátku jsem jí fandil. Sympatická hrdinka!

Jak vidíte, snažili jsme se o originální žebříček, kde by se neopakovalo jméno jako Percy Jackson, Eragon nebo Harry Potter. Nechápejte to špatně, jsou to skvělé postavy, ale podle nás si to místo zaslouží i další. Navíc by vás určitě nebavilo číst na každém blogu to samé.

Komentáře

  1. Bones aj Trs si zaslúžia byť v rebríčku 8)
    O ostatných som bohužiaľ ešte nečítala.

    OdpovědětVymazat
  2. Ach jo, tak krom Smrtě se nechytám. Asi bych si něco z těch knih měla přečíst, když jsou tam tak fajn postavy!=)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio