Závod se smrtí - Brett Hoffmann


Autor: Brett Hoffmann
Překlad: Alžběta Kalinová
Počet stran: 328
Nakladatelství: Fragment


Konzultanti z Wall Street Stella Sartori a Jack Rogers jsou vysláni do Milána, aby prověřili finanční ztráty jedné z nejvlivnějších rodin. Dědic celého impéria zemřel při záhadné explozi letadla, od té doby peníze z jejich konta mizí. Brzy se ukáže, že nepůjde o obyčejnou finanční analýzu. 

Stella a Jack jsou v nebezpečí života. Proč musel zemřít novinář, který pořídil záznam výbuchu? Kdo odposlouchává telefonáty? Byla smrt člena rodiny Aretinů tragická nehoda, nebo chladnokrevná vražda? 


Začíná hra o život a neúspěch znamená jistou smrt...

zdroj (anotace i obálka): fragment.cz


Ve Francii nad Středozemním mořem létá helikoptéra a v ní je Marcel Ganet. Fotil pobřeží a hotel Grand pro své pohlednice. Helikoptéra se ale musí uhnout soukromému tryskáči. Marcel si vezme do rukou kameru a chce si tryskáč natočit při přistání. Ten, ale vybuchne. O pár měsíců později v Miláně se sejde Jack, Stella a Giorgio Borboli (bankovní úředník), protože mají vyšetřit finanční problémy rodiny Aretinů. Jack letí do Pařiže aby se setkal s Ganetem a mohl se podívat na videozáznam letecké havárie. A tím se dá do pohybu celá řada událostí.

Brett Hoffmann se narodil v Austrálii, ale když byl ještě malý přestěhoval se i s rodinou do Evropy. Pracoval ve veřejném i soukromém sektoru a byl partnerem v jedné velké firmě a poté se začal věnovat svému snu, psaní románů. Nyní žije opět v Austrálii, konkrétně v Melbourne, se svou partnerkou Julií a jejich psy. Kniha Závod se smrtí se řadí mezi thrillery.

Hlavní postavy jsou konzultanti z Wall street Stella a Jack. Jack Rogers je docela vysoký a má sportovní svalnatou postavu. Stella je také vysoká a má moc pěknou postavu. Společně s tmavými vlasy a smyslnými rty je přitažlivá pro každého muže. Mají malou společnost a jsou obchodní partneři, ale Jack by rád aby byli něco víc. Jenže to mezi nimi v minulosti nějak nevyšlo. Přesto je poznat, že si nejsou lhostejní a Jack na Stellu žárlí. To mu ovšem nebrání, aby si užíval i nezávazného sexu s jinými ženami. Nejedná se o žádné bývalé vojáky a tak nemají super výcvik nebo vysokou odolnost a podle toho také reagují - uvěřitelně. Další postavy jsou samotní Aretinovi. Hrabě Carl, který si nechává říkat Charlesi. Pak ještě Alex, Jimmy a Laura. Jsou zde i další důležité postavy, ale nebudu spoilerovat.


V první polovině knihy se toho moc neděje a akční pasáže se dají spočítat na prstech jedné ruky. Nejdříve se seznamujeme s postavami a jejich životem. Vše se točí kolem závodů formule. Ale nebojte, nečekají vás žádné nudné popisy závodů. Kniha je psaná v er formě a tak se autor mohl věnovat jak pohledu Jacka nebo Stelly. Během čtení pak narazíte taky na několik kapitol, které vyprávějí o vraždách. Ty nejsou, až do samého závěru, nijak vysvětleny. Také bych rád dodal, že je to kniha pro dospělé čtenáře, což se kromě jiného projevuje především na slovníku. Za polovinou už je kniha akčnější a závěr se čte jedním dechem. Během čtení jsem také narazil na překlepy, ale jen v první polovině.



Celkově se jedná o lehce nadprůměrnou knihu, která je čtivě napsaná. Napětí ale očekávejte až v druhé polovině. Příběh je plný pátraní po stopách, které hlavní dvojici dovedou až k překvapivému závěru. Knihu hodnotím na tři hvězdičky.



zdroj: veeeebookshelf.blogspot.cz


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment.



Komentáře

  1. knihu jsem si chtěla pořídit... no, tys mě trošku odradil :D :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kostičas - Samantha Shannonová

Fan překlady knih

Letní host - Alison Andersonová

Měsíční chvástačka 1/2

Saturnin - Zdeněk Jirotka