Na co se těšíme v březnu 2015


Opět přicházíme s tradičním výběrem toho nejlepšího co vyjde. Do popředí se hodně prodral Brokilon, který má letos opravdu nabitý ediční plán. Ale dojde i na filmovou edici Baronetu a jeden komiks. Mohlo být ještě o jednu mangu víc, ale pořád si nejsem jistý, jestli Gunsmith Cats vážně chci. Uvidíme. Každopádně pokud by ke koupi došlo, tak to v chvástačce nepřehlédnete.

Zámek a klíč 3: Koruna stínů
Zámek a klíč – temná fantasy plná divů od Joe Hilla, syna Stephena Kinga. V její třetí knize se nad Klíčovem začínají stahovat temná mračna a mrtví intrikují proti živým.
Kulišák si na pomoc v pátrání po klíči k černým dveřím povolává armádu stínů, která je odhodlána zlikvidovat každého, kdo se jí postaví do cesty.
Tyler, Kinsey a Bóďa vedou zoufalý boj proti přesile, obklopeni světem, kde se sama noc stává jejich nepřítelem.
Vychází 2.3. u nakladatelství Comics Centrum






Capricorn 70
Povídková sbírka, shrnující to nejlepší z tvorby českých autorů (s jednou slovenskou výjimkou), kteří se věnují žánru space opera. Kontakty s mimozemskými civilizacemi, dobývání neznámých zákoutí vesmíru, objevování nových světů... Nechte se unést fantazií těchto skvělých autorů!
Autoři: Petr Heteša, Jan Hlávka, Jan Kotouč, Jaroslav Mostecký, Petra Neomillnerová, Julie Nováková, Pavel Obluk, Jiří W. Procházka, Anton Stiffel, Vladimír Šlechta.
Vychází 4.3. u nakladatelství Brokilon






Stavy nestavy, bytosti nebytosti
V podstatě je to soubor povídek o lidech. O lidech z města i vesnice, z obchodů i kanceláří, z metra i pravidelných meziplanetárních linek. A hlavně o jejich interakcích s anděly i démony (ať už pozemského či mimozemského původu), se stroji, roboty i androidy, s lišejníkem na skále Síria či žhavou lávou vyvěrající ze Země.
O jejich interakcích s neurčitými strukturami mimoplanetárních bytostí či softwarovými řetězci infikovanými umělou inteligencí. Předem jsem ze hry vyloučil upíry, vlkodlaky a elfy, jelikož na ně nevěřím.
Soubor povídek o životě založeném na čtyřech aminokyselinách shlukujících se do struktury DNA a produkujících bílkoviny v kontaktu s životem založeným na úplně jiné bázi, ať už jde o iontové vlnění, pekelnou plazmu či vesmírnou entitu.
Všechny ty příběhy se staly. A jestli se nestaly, tak se určitě stanou. A v tom nejhorším případě se právě teď dějí.
Sbírka povídek.
Vychází 4.3. u nakladatelství Brokilon

Vetřelec: Probuzení
Píše se rok 2159 – třicet sedm let poté, co statečná důstojnice nákladní lodi Nostromo svedla svůj vítězný boj s vetřelcem. Ellen Ripleyová stále v hibernačním spánku pluje hlubokým vesmírem…
Při těžbě vzácného minerálu, patnáctkrát tvrdšího než diamant, se v důlním komplexu planety LV178 objeví záhadní tvorové. Zlo, dlouho spočívající kdesi v hlubinách, se probouzí a vydává se za svou kořistí. Chris Hooper, hlavní inženýr těžební lodi Marion, a jeho posádka jsou odsouzeni ke zkáze. Zbývá jim jen poslední naděje – jejich nouzový signál zachytí záchranný modul Ellen Ripleyové…
Román Tima Lebbona je první částí trilogie, dějově úzce provázané s kultovní filmovou sci-fi ságou o vetřelcích.
Vychází 4.3. u nakladatelství Baronet

Démon z East Endu
Po zdárném dokončení jednoho případu se před nimi otevírá nový – ještě složitější. Ve čtvrtích viktoriánského velkoměsta jsou totiž pověřeni vyšetřováním podivných úmrtí, která na první pohled nemají motiv ani spojitost. Hrdinové se potýkají jak s dvorskými intrikami, zákeřnými vynálezy a nadpřirozenými jevy, tak s vlastními problémy a minulostí. V temných uličkách odhalují tajná spiknutí i hranice svých možností...
První díl cyklu samostatných románů.
Vychází 25.3. u nakladatelství Brokilon

Na co se těšíte vy?


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø