Mezi nebem a zemí - Setkání s duchem - Stacey Kade


Autor: Stacey Kade
Překlad: Eva Brožová
Počet stran: 216
Název série: Mezi nebem a zemí
Pořadí v sérii: 1
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
Královna školy a hvězda místních roztleskávaček Alona Dareová je předurčena pro skvělou budoucnost. Její život však končí nečekaně pod koly autobusu. Všichni si myslí, že je navždy pryč, ale... Alona zůstala ve světě živých jako duch. Pouze jediný člověk ji může vnímat - spolužák a totální lúzr Will. Podaří se jim překonat vzájemnou nechuť a pomoct jeden druhému? Proč Alona neodešla skrze jasné světlo do onoho světa?
Alona utíká z nulté hodiny a je opravdu hodně naštvaná. Bohužel si proto nevšimne školního autobusu, který ukončí její život. Pár dní po pohřbu se probouzí u žluté čáry, kde zemřela a dozvídá se hrozné věci, které jí za života do očí nikdo neřekl. Také zjišťuje, že jí někdo vidí a ten někdo je jediný člověk na světě, se kterým by za živa nikdy nepromluvila. Will Killian vídá a hlavně slýchá duchy a proto přijal taková opatření, která ho proti nim chrání. Bohužel ho chrání také před ostatními spolužáky, takže ho vlastně nikdo pořádně nezná a vlastně ani nechce znát. Alona chce odejít za světlem a tak jí zbývá jediné - promluvit s Willem. Bude jí ale chtít pomoci odejít? A podaří se jim zjistit, proč vlastně neodešla hned po smrti? Přečtěte si tuhle milou knížečku a uvidíte.


Stacey Kade je americká autorka z Chicaga. Tam žije se svým manželem a třemi vysloužilými dostihovými psy (na jména se raději neptejte :-)). Ráda čte, píše a sleduje Roswell. Mezi nebem a zemí: Setkání s duchem je její první kniha a řadí mezi YA.


Alona Dareová je bezpochyby královna školy, jakou každý miluje a chce být jako ona. Bohužel vše není tak růžové, jak si myslí. Po své smrti zjistí, že ji nikdo nemiloval až tak, jak tvrdil. A když zjistí, že jediný, kdo jí může pomoct je školní cvok William Killian, je poněkud znechucená. Ale Will je jiný, než si všichni myslí. To, že chodí v černém a v uších má pořád sluchátka neznamená, že je cvok. Znamená to, že vidí a slyší duchy a jen se snaží být "neviditelný". Další důležitou nebo alespoň zajímavou osobou je Willova kamarádka Jonnie. Ona se tedy jmenuje April, ale Jonnie je její gothic verze. Celou dobu se tváří jako nejlepší kamarádka, ale nakonec se ukáže, že není tak skvělá, jak by si člověk mohl myslet.

Něco málo k obálce. Je zajímavá. Člověk by si mohl myslet, že je to na duchařský příběh moc barevné. Ale on to není až tak moc duchařský příběh. Je to spíš taková zajímavá a roztomilá oddychovka a k tomu se obálka hodí skvěle. 

A teď je na řadě hodnocení. Knížka se mi líbila. Vtipné dialogy a uvědomování si sama sebe a toho druhého bylo povedené. Sice se sem tam objevil nějaký překlep, ale dalo se to přežít :-). Každá kapitola je nadepsaná Aloniným nebo Willovým jménem podle toho, z jakého pohledu je příběh vyprávěn. Také je zajímavé to, že na určitou vzdálenost od Willa se duch může zhmotnit. Teda, ne že by byl viditelný, ale má zase svou váhu a může se dotýkat věcí. To mě zaujalo, protože jsem to ještě nikde nečetla ani neviděla. Klasická média duchy pouze vidí a slyší, např. seriály Posel ztracených duší nebo Médium. Mohla bych dát i další příklady, ale tyhle mluví samy za sebe. Knížce dávám 4 hvězdičky. Je opravdu velmi povedená a určitě bych ji doporučila jako zábavnou oddechovku.


zdroj: www.veeeebookshelf.blogspot.cz
Na závěr bych chtěla poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.



Komentáře

  1. Na knihu se me snazila namotat uz kristie, ale ja se proste desim anotace. Ducharina zni dobre, ale na americke stredni mam alergii apokud to zrovna neni drama, nedotykam se niceho ani desetimetrovou tyci. :D
    Btw - musim se zeptat - vam s vazne, lidi, tak libi ta obalka? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ne že by byla zrovna nádherná, ale dívat se na ni dá. A k tomu příběhu co je uvnitř se opravdu hodí. Navíc já zastávám názor, že nejde o obálku, ale o to, co je uvnitř.:-)

      Vymazat
    2. Mně se třeba vážně líbí moc :D Teda já mám originální obálku, u které se mi líbí víc font, u té české mi přijde dost hrozný. Ale naživo je ta obálka prostě tak kýčovitá, až je to pěkný :)

      Vymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio