Jak zabít milionáře - Nancy Martin


Autor: Nancy Martin
Překlad: Romana Bičíková
Počet stran: 200
Název série: Blackbird Sisters Mystery
Pořadí v sérii: 1
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
Mladá ctižádostivá novinářka Nora Blackbirdová patří do filadelfské smetánky. Ve "vyšší" třídě však není všechno tak skvělé, jak se na první pohled může zdát. Nora splácí dluhy, které jí zanechali rodiče, a navíc objeví během jednoho večírku tělo zavražděného miliardáře, sběratele umění a starého rodinného přítele. Rozhodne se, že za každou cenu zjistí, kdo je vrah. Podaří se Noře odhalit pravdu? Co skrývá údajný mafián Michael, který se snaží Noru získat?
Zdroj (obálka i anotace): www.fragment.cz

Starý a ctihodný rod Blackbirdů není zas tak bezúhonný, jak by se na první pohled mohlo zdát. Po posledním večírku, který uspořádali, se rodiče ztratili do daňového ráje a zanechali tři sestry - Noru, Libby a Emmu - svému osudu. Tedy hlavně Noru, která "zdědila" dvoumilionový dluh na daních. Proto a jen proto si děvče ze slavného rodu hledá práci. Rodinný přítel Rory, který vlastní noviny, ji zaměstná jako novinářku - asistentku reportérky Kitty, která píše "recenze" na večírky. Nora chodí na ty méně významné události, které si Kitty nechce zařadit do diáře. Po jednom menším večírku se ale vydá na večírek, který pořádá právě Rory. Bohužel ten se nechce ukázat a tak jde za ním, aby ho přivedla zpět mezi hosty. Když ho ale najde, tak zjistí, že už ho  před ní našel někdo jiný a zabil ho. Tím se rozjíždí kolotoč vyšetřování a to nejen ze strany policie. Nora se totiž rozhodne, že vraha vypátrá. Do cesty se jí ale dostává záhadný Michael. Je mafián nebo ne? Najde Nora vraha, aniž by se sama zapletla do nebezpečí? To zjistí jen ten, kdo si přečte tuhle knížku. A věřte mi, ten někdo rozhodně neprohloupí.

Nancy Martin nejprve psala romantické příběhy, poté ale vymyslela sérii, kde jsou v hlavní roli vraždy. A tak se zrodily příběhy s vyšetřovatelkou z řad obyčejných lidí. Časopis Romantic times jí udělil cenu za přínos do detektivního žánru. Jak už jste jistě pochopili, tato kniha se řadí do žánru detektivek.

Hlavní hrdinkou je zde Nora Blackbirdová, příslušnice jednoho z nejstarších a nejváženějších rodů. Tato odvážná zrzka se bez okolků pouští do všeho, co jí život přinese a nezalekne se ani nebezpečí ve svém okolí. Cítí se odpovědná za své sestry a proto se je snaží za každou cenu chránit, nejen proto, že Libby a Emma jsou také nedílnou částí příběhu. Mimochodem, všechny tři jsou vdovy. Zajímavé že? Libby se sice znovu provdala, ale počkejte si na konec knížky ;-). Další důležitou postavou je Michael Abruzzo. Snaží se Noru získat pro sebe a proto jí pomáhá s vyšetřováním a hledáním důkazů, ale jinak o něm nic nevíme. Zdá se, že je mafián, ale ani nevíme, jestli je to pravda.

Pár slov k obálce. Je určitě zajímavá a mě osobně se líbí. Je jednoduchá a ukazuje životní styl, který je všem hrdinům knihy vlastní. Obrázek zůstal stejný jako u originálu, což se mi (zrovna u téhle knížky) zamlouvá. Prostě a jednoduše, obálka je jednoduchá a pěkná.

Takže závěrem bych ráda řekla, že knížka se mi moc líbila. Byla to taková příjemná změna po všem tom fantasy, které jsem přečetla, a ke kterému se zase vrátím. Do poslední chvíle jsem opravdu nevěděla, kdo je vrah. Pár tipů jsem sice měla, ale netrefila jsem se. Navíc je příběh skvěle napsaný a čte se skoro sám. Když to shrneme: zajímavý příběh, nové prostředí, čtivý text i naprosté překvapení při odhalení vraha dává knížce krásných pět hvězdiček. A ona si je určitě zaslouží.

zdroj: veeebookshelf.blogspot.cz

Na závěr bych chtěla poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.


Komentáře

  1. Páni to vypadá jako skvělá kniha pro mě, děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
  2. Akurát túto knihu som dostala v angličine od známej na vianoce a bola celkom fajn :) Vraha som tiež nespoznala až do konca :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio