On my wishlist #8


Je tu další díl meme On my wishlist z blogu Book Chick City. Každou sobotu uveřejníme každý jednu knížku, kterou bychom rádi zařadili do své knihovničky. Protentokrát jsem vybrali tyto knížky:




Povolání: Zaklínačka (zdroj: zonerpress.cz)
Anotace:
Fantasy dobrodružství o mladé zaklínačce, která se umí ohánět lépe slovy než mečem a dar použití magie dostala snad od všech sudiček.
Volha Redná, osmnáctiletá studentka praktické magie, dostane za úkol vydat se do upírského panství a zjistit, co je pravdy na hlášení o tamním výskytu krvelačného tvora. Podivné je, že takovým úkonem byla pověřena právě ona a ne nějaký jiný, zdatný zaklínač. Navíc prostředí plné upírů není právě ideálním místem pro mladou dívku... Hlavní hrdinka má ovšem dvě silné zbraně: talent pro magii a ostře nabroušený jazyk. Nezalekne se skoro ničeho - ani partičky nabroušených upírů, ani podivné příšery, která ji chce sežrat, ani protivného profesora. Snad jen ta zápočtová práce, co musí napsat, jí dělá vrásku na čele. 
Humorná fantasy o drzé mladé zaklínačce je napsána svižným jazykem, čtenáře snadno zaujme a pobaví zápletkou. Nejedná se o následovnici ani Harryho ani Geralta ... je tu prostě Volha

Carpe diem (zdroj: straky.cz)
Anotace:
Nehostinná, pro člověka smrtelně nebezpečná planeta. Drsné klima s teplotami hluboko pod nulou, téměř neustávající sněhové bouře a vichry o síle uragánu. Ztracený svět obíhající kolem dávno vyhaslé hvězdy, kdesi na periferii civilizovaného vesmíru. Zamrzlá jezera a moře, kontinenty pohřbené pod vrstvami ledu. Ale hlavně nekonečné pláně, kudy se jen s obtížemi prodírají obří nákladní soupravy, které zajišťují životně důležité zásobování odloučených důlních kolonií. Tisíce kilometrů a dlouhé týdny o samotě absolvují jejich řidiči v naprosté tmě a vánicích, kdy jsou i silné reflektory k ničemu. Extrémně riskantní práci a zodpovědnost za desítky tisíc tun cenného nákladu tak mnohdy nevynahradí ani vidina slušného výdělku. Zvlášť, když dopravní společnost šetří, kde se dá, poruchy jsou na denním pořádku a je téměř jisté, že záchrana nemůže nikdy dorazit včas. To se pak v hlavě i toho nejodolnějšího jedince snadno vylíhnou děsivé noční můry. A nebo je to něco víc než blouznivé třeštění?
Nové vydání Carpe diem v jednom svazku.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø