BRZY VYJDE: Plavec

Máme pro Vás novou rubriku s názvem Brzy vyjde. Díky spolupráci s nakladatelstvím Host se s Vámi můžeme podělit o informace k novinkám.


Anotace:
Hranice mezi státy mizí stejně jako hranice mezi přítelem a nepřítelem, pravdou a lží, minulostí a přítomností. 
Začátek osmdesátých let, Damašek. Bezejmenný americký špion opouští své dvouměsíční dítě a nechává je nejistému osudu. Celý život ho pak tíží vina a vydává se kamkoliv, kde mu nebezpečí a stres umožní zapomenout — do Libanonu, Afghánistánu či do Iráku. 
O třicet let později se Klaře Walldéenové, mladé švédské zaměstnankyni Evropského parlamentu, nečekaně ozve její bývalý přítel Mahmúd Šammúš a naléhavě ji požádá o schůzku. Sdělí jí, že se dostal na stopu citlivých informací o amerických tajných operacích. Mahmúd a Klara se stanou terčem agentů CIA, kteří mají za každou cenu zabránit zveřejnění informací a zamezit tak mezinárodnímu skandálu. 
V Bruselu mezitím oportunistickému švédskému lobbistovi Georgi Lööwovi přidělí děsivého klienta a temný úkol...

O autorovi:
Joakim Zander (nar. 1975) pochází ze Stockholmu, vyrůstal v malém městečku Söderköping, ale také v Sýrii a Izraeli, střední školu absolvoval v USA. Po ukončení vojenské služby ve švédském námořnictvu vystudoval práva na univerzitě v Uppsale a doktorát získal na univerzitě v Maastrichtu. Jeho disertační práci The Application of the Precautionary Principle in Practice (Aplikace zásad obezřetnosti v praxi, 2010) vydalo nakladatelství Cambridge University Press a Zander za ni získal cenu Rabobank. Pracoval v Evropském parlamentu a Evropské komisi v Bruselu. Nyní žije se svou ženou a dětmi v Lundu ve Švédsku. Plavec je jeho první román. Kniha se stala mezinárodním bestsellerem, v Německu se v prestižním žebříčku nejprodávanějších titulů týdeníku Der Spiegel udržela patnáct týdnů. Práva na vydání se prodala do třiceti zemí a filmová práva koupila americká produkční společnost.

Trailer:



Ohlasy:
Strhující tempo a bezchybná struktura. Plavec je trhák odehrávající se na různých místech po celém světě, v němž vystupují postavy plné života, které bez kompromisů odhalují mučivou spletitost naší moderní politické scény.
Kimberly McCreightová, autorka knihy Případ Amelia 

Mezinárodní thriller, jehož tempo a intenzita se vyrovnají příběhům Jasona Bourna... Zander obratně cestuje z minulosti do budoucnosti, ze Švédska do Sýrie a Washingtonu a zase zpátky a splétá přitom stále více napjatou pavučinu intrik a pochybností...Tento trhák s nečekaným rozuzlením neodložíte, dokud jej nedočtete do konce.
Kirkus Reviews

Jak je možné, že je Plavec autorovým debutem? Omámí nás nejenom zápletkou a vylíčením postav, ale také rafinovanou strukturou, která nám ani na chvíli nedovolí vydechnout a neustále nás nutí hádat. Strhující, nezapomenutelné dílo, které můžeme přirovnat k tomu nejlepšímu od Johna le Carrého.
Joseph Finder, spisovatel

Tato kniha je podmanivá a propracovaná do posledního detailu... Je plná napětí i akce. Plastické vylíčení postav a kvalita psaní, které místy dosahuje dokonalosti, činí ze Zanderova románu jeden z vrcholů svého žánru... Vypadá to, že Zander je novou a velmi talentovanou větvičkou na rozkvetlém stromě skandinávské krimi.
Booklist

Zdroj: promo materiály z nakladatelství Host

Poznámka:
Navíc si můžete v kavárně na stránkách nakladatelství Host přečíst rozhovor s autorem. Mimo jiné se dozvíte, zda se chtěl Joakim Zander vždy stát spisovatelem nebo ve kterých zemích žil.

Komentáře

  1. O knížce slyším poprvé, ale podle obálky i anotace se mi líbí, tak třeba si ji někdy pořídím :) Díky za tip.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio