Krvavá romance - Spoutáni osudem - Alice Moon


Autor: Alice Moon
Překladatel: Michaela Škultéty
Počet stran: 248
Název série: Krvavá romance
Pořadí v sérii: 3
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
Sára Dustina vysvobodila a zdá se, že prokletí věčnosti je definitivně zlomeno. Žádné nebezpečí jim už nehrozí. Tak proč oba pociťují, že není všechno v pořádku? Jako by jejich životní energie vystačila vždy jenom pro jednoho z nich a druhý musel trpět. Navíc se kolem nich nepozorovaně svírá kruh nenávisti a pomsty. Jak poznají, komu mohou věřit? Budou spolu někdy opravdu šťastní?
Sára dala Dustinovi dobrovolně svou krev a vysvobodila ho z prokletí věčného života a touhy po krvi. Něco ale není v pořádku. Proč je jeden zdravý a silný pouze tehdy, když ten druhý spí? Když se jeden z nich rozčílí, tak druhý jako by přicházel o sílu a životní energii. Snaží se na tuto otázku najít odpověď, ale brání jim v tom Emiliina přítomnost. JEJÍ temná vůle a zloba jim všechno kazí. A navíc May, tedy vlastně Elisabeth, Dustina z hlouby duše nenávidí a Jonathan ho taky zrovna nemiluje. Co budou Sára s Dustinem dělat, pokud se jim nepodaří najít řešení jejich problému s životní silou nebo nakonec vyhraje Emilia se svou zlobou a záští?

Alice Moon se narodila ve Spojených státech, ale nyní žije se svým přítelem v Německu. Pracuje jako překladatelka a píše YA fantasy s názvem Krvavá romance, jejíž téma ji napadlo na procházce wisconsinskými lesy.

Hlavními hrdiny jsou samozřejmě Sára a Dustin. Už od začátku knížky jsou spolu a pořád si opakují, jak chtějí být spolu. Sáře se nějakým záhadným způsobem podařilo Dustina vysvobodit z "upírství", ale podle mě je to dost přitažené za vlasy. Láska až za hrob z několika pohledů a jednoho polibku? Tu slaďárnu trochu prosvětlují May a Jonathan a jejich zášť k Dustinovi. A to už ani nemluvím o Emilii, která nesnáší snad úplně všechny a všechno.

Několik slov k obálce. Nelíbí se mi. Pěkné jsou jen ty růže na okraji, ale fialová barva té obálce opravdu nesluší. I když ani ty předchozí barvy nebyly pro obálku s obličejem zrovna ideální. A opravdu nechápu, proč jsou v pozadíí ty vysoké budovy, když děj se jasně odehrává na malém městě. No prostě a jednoduše - obálky nejsou vhodně zvolené a co je horší, nejsou ani pěkné. 

Uf, konečně dočteno. Musím upřímně říct, že se mi to moc nelíbilo. Některé scény mi připadaly dost podobné jako v Upířích denících a to mi vadilo. Navíc příběh byl celkově takový ohraný. Jediné, co bylo zajímavé, byla poslední stránka a to je trošku málo. Třetí díl byl podle mě ještě horší než druhý a navíc jsem se těšila, že už všechno skončí, ale vypadá to, že už v originále vyšel čtvrtý díl. Až vyjde u nás, tak si ho přečtu - když už jsem přežila tři díly, ten čtvrtý už mě snad nezabije. Jen doufám, že bude opravdu poslední. Suma sumárum - na knížce je originální pouze pojetí vysvobození z nesmrtelnosti a poslední stránka a to je málo pro pořádnou knížku. Třetímu dílu Krvavé romance dávám 2 hvězdičky, protože to opravdu nebylo nic moc.

zdroj: veeeebookshelf.blogspot.cz
Na závěr bych chtěla poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio