Na co se těšíme v říjnu 2014


Utíká to opravdu rychle. Přicházíme s novým seznamem knížek, které nás nějakým způsobem zaujaly. Doufáme, že si vybere každý ať už příznivec YA nebo fantasy.

101 mandal pro krásný den
Mandala znamená kruh, nebo dokonce magický kruh. A právě v téhle knížce najdete 101 takových magických obrazců, které čekají na vaši fantazii a hromadu barevných pastelek či fixů. Vybarvěte si každý den jednu a vtiskněte jí docela jinou tvář! Doveďte je k dokonalosti a svou duši vstříc harmonii. Jakými obrázky se tato kniha bude nakonec hemžit, je jen a jen na vás. Taková mandala se pak může stát mapou celého vašeho duševního světa…
A pokud se vám některá mandala obzvlášť zalíbí, můžete si ji díky perforovaným stránkám pohodlně vytrhnout! Přejeme hodně trpělivosti a pečlivě ořezané pastelky :)
Vyjde 1.10. 2014 u nakladatelství CooBoo



Pekáč buchet
ONA
Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára.
ON
Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš.
Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem a že láska hory přenáší.
Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.
Vyjde 13.10.2014 u nakladatelství Fragment

Úklony a úklady
Sofronie nastupuje do druhého ročníku Penzionátu mademoiselle Geraldiny a hned musí pomoct své kamarádce Dimity zbavit se únosců a Vieve dostat se do Bunsonovy chlapecké školy. A záhada s prototypem pokračuje – tentokrát by někdo zabíjel za jeden droboučký ventil z divnostroje. Má totiž kontrolovat étherické proudy tak, jak se ještě zatím nikomu nepovedlo! A to by znamenalo převrat v dopravě! Vedle všech těchhle potíží Sofronie zvládne ještě flirtovat s kotelníkem Mydlounem a vykašlat se na Felixe, syna vévody z Golborne.
Divnostroje a mechanická zvířátka. Piklouni a nebezpečné pudinky. Vězte, že i druhý díl Etikety & špionáže bude stát za to!
Vyjde 8.10.2014 u nakladatelství CooBoo 

Stůj při mně
Život Eilidh Lawsonové se právě obrátil vzhůru nohama. Její manželství je v koncích a přišla o dlouho vytoužené dítě. Je duševně i fyzicky vyčerpaná a neví, co dělat. Jako by ji však něco zvláštního nutilo vrátit se do Glen Avich, malé vesničky ve skotském středohoří, kde její rodina žije po generace.
Tady potkává svého nejlepšího kamaráda z dětství Jamieho McAnenu, který sám vychovává dceru. Po smrti své matky Elizabeth se Jamie smířil s tím, že budou dál rodina jen ve dvou, uzavřel se do sebe a zasvětil život dceři Maisie. Nikdo však netuší, že to byla právě Elizabeth, kdo přivolal Eilidh zpátky do Glen Avich. Přestože je už tři roky po smrti, nedokázala ztraceného a osamělého syna opustit.
Teď se snaží nenápadně dopomoci tomu, aby se Jamie s Eilidh znovu sblížili. Ti se však oba bojí opakování minulosti a Elizabetin vliv má své hranice.
Éterický román Stůj při mně, vyprávěný z několika různých perspektiv, je krásně napsanou prvotinou. Je to silný, ale zároveň jemný příběh o tom, jak překonat minulost a jít dál — s trochou pomoci ze záhrobí. 
Vyjde v říjnu u nakladatelství Host

Levandulový pokoj
Pařížský knihkupec Jean Perdu ví naprosto přesně, jaká kniha dokáže zmírnit určitou bolest duše. Na své lodi plné knih, kterou nazval Literární lékárna, prodává romány jako medicínu pro život. Jen sám sebe nedokáže vyléčit. Už jednadvacet let se trápí odchodem krásné provensálské dívky Manon, která ho opustila, když v noci spal. Nezůstalo mu po ní nic, jen dopis, který se nikdy neodvážil otevřít a přečíst. Až do letošního léta…
Vyjde v říjnu u nakladatelství Moba










Lovci monster: Nemesis
Agent Franks z amerického Úřadu pro kontrolu monster je složitý člověk – a také složený ze spousty dalších lidí. Víc jak dva metry na výšku, samé svaly, prakticky nezničitelný. Navíc se posiluje mocným alchymistickým elixírem a obývá ho mazaný duch starší než samotné lidstvo.
Štěstí, že je na naší straně. Většinou.
Když jednomu z Otců zakladatelů odpřísáhl, že bude Spojené státy americké chránit před všemi monstry, měl Franks jedinou podmínku – bez ohledu na to, co o něm vláda zjistí, bez ohledu na to, co se dozví o jeho fyzickém stavu a chemickém složení jeho elixíru, americká vláda se nikdy, nikdy nepokusí vytvořit někoho dalšího, jako je on. Tato podmínka je absolutní, a pokud ji vláda poruší, veškeré dohody padnou.
Utajený projekt Nemesis, vedený tou samou agenturou, pro kterou Franks pracuje, se s pomocí sofistikované technologie a genetického inženýrství přesto do takového vývoje pustil. A řediteli nestačilo „vyrobit“ jen jednoho. Ne, on jich musel mít hned třináct.
Teď se všechno provalilo a nikdo nedokáže zuřit tak jako zrazené monstrum. Zvlášť když tím monstrem je neumírající stroj na zabíjení, co likviduje upíry a vlkodlaky s jednou rukou svázanou za zády.
Vyjde v říjnu u nakladatelství FANTOM Print

Na co se těšíte vy?



Komentáře

  1. Z výběru se nejvíc těším na Mandaly, ale ještě čekám i na Královnu Tearlingu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pekáč buchet!!! :D :D Ale Stůj při mně a Levandulový pokoj také nevypadají zle. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Stůj při mně vypadá opravdu zajímavě :) Děkuji za tip co si přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kukuřičný město vyzerá hrozne nevšedne a nakoľko to vydáva HOST, tak to bude asi dosť dobré. Na Levandulový pokoj a Stůj při mně sa tiež celkom teším. Mňa zaujali ešte Bohové Gothamu a myslím že by čoskoro mala vyjsť i Baby Jane od Sofi Oksanen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kukuřičný město se nakonec přesouvá až na prosinec tak jsem ho odmazal. Ale těším se na něj pořád. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio