Čtení na léto



Toto meme má na svědomí Luu a u nás na blogu bude vždy ve čtvrtek. Pokaždé bude nějaké dané téma a na to společně vypíšeme seznam deseti bodů.

Čtení na léto
Pro dnešek je úkolem sestavit dohromady čtení na léto. Pro všechny je to ideální období sednout si ven ať už k vodě nebo na lavičku, popíjet něco studeného a relaxovat. V takovém počasí se nechce nikomu číst něco náročného nebo sebou tahat bichle.



1. Na křídlech tornáda 
Povídková sbírka Miroslava Žambocha je na léto ideálním společníkem. Fantasy tu střídá sci-fi a na závěr najdete i jednu poctu Sin City. 







2. Bleach
Pořádná dávka akce a svérázného humoru, u kterého se zaručeně pobavíte. Navíc je to taková jednohubka, kterou přečtete vcelku rychle. Ičigo Kurosaki vidí duchy, ale nepřijde žádný Bruce Willis aby ho z toho zachránil. Popravdě mám dojem, že až by s ním Ičigo skončil tak by odcházel po čtyřech. Co taky čekat od kluka co se ohání obrovským nožem..ehm..tedy mečem. 





3. Warcraft 2: Vládce klanů
Jedna z knížek podle oblíbené počítačové hry. Christie Golden je moje oblíbená autorka světa Warcraftu. Thrall je ork, který byl vychován lidmi aby bojoval v aréně pro jejich pobavení, ale rozhodl se utéct. To je však jen začátek jeho dobrodružství. 







4. Kouzlo města
Tohle se vztahuje na celou sérii Noční strana, ale protože se má vybírat jedna kniha, zvolil jsem právě Kouzlo města. Opět zábavné akční čtivo. 







5. Hustej nářez
Nenechte se zmást tou obálkou. Na léto ideální nenáročné čtivo ve stylu akce- akce-hláška. Především se bude líbit fanouškům Jiřího Kulhánka. Jan Bezzemek proti žlutým mimozemšťanům, kteří okupují naší planetu. A bude to epický! 





6. Ve službách nuly
Jednoduchý příběh i kresby, tenoučké knížky, které se dobře přenášejí a všude se vejdou. Skvělé, když se chcete odreagovat. Manga má sice sedm dílů, ale všechny máte přečtené za 2 dny a to ještě musíte intenzivně odpočívat, aby Vám na ten druhý den zbylo. :) 





7. Princezniny deníky
Sice jsem přečetla jen pár stránek, ale knížka vypadá skvěle. Je tenká a (což Vám asi došlo) je ve formě deníku. Deníkové knížky v létě vedou, protože nejsou náročné. A vy se můžete jen bavit. Není to super? 







8. Saturnin
Název mluví sám za sebe. Jestli někdo z vás viděl film, tak ví, že od knihy se dají očekávat vtipné rozhovory. Saturnin všechno dovede k dokonalosti a teta Kateřina Vás usadí spoustou přísloví. Už několikrát jsem přemýšlela, jak je možné, že si pro každou situaci nějaké najde. 






9. Hot boys
Kdo četl, tak ví, že se u knížky zaručeně pobaví. Navíc se čtenář dočká i erotických scén a trochu toho napětí. Ale zase ne moc. Knížka je vyloženě stavěná na tom vtipu a erotice, takže podle mě dobré někam, kde nevadí, že se budete smát nahlas. :)





10. Dámská jízda s Milanem
Knížka je tenká, takže se krásně vejde i do kabelky, což teprve do tašky, když se balíte k vodě. Navíc je naprosto nenáročná a nemusíte si trápit hlavu, co se stane v příští minutě a hynout nedočkavostí. A ještě k tomu docela vtipná. Ideální letní čtení. 






Co by jste nám na léto vybrali vy?


Komentáře

  1. pRINCEZNINY DENÍKY JSOU PRESNE ODDYCHOVE CTENI NA LETO :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavý výběr ;-) Hodně knih mě opravdu zaujalo. Od Dámské jízdy s Milanem, která vypadá dobře, jen kdyby se tak nejmenoval můj šéf, přes Hot Boys - to vypadá velice slibně, až po klasického Saturnina, který je na léto jako vyšitý :-) Tak uvidíme, s čím nakonec skončím na dovče ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Saturnin je na léto klasika :) Hot Boys bych si mohla taky už konečně přečíst.
    Zaujal mě i Hustej nářez (což mi připomíná, že bych se měla pustit do pokračování Cesty krve od Kulhánka), ale nejspíš si ji nechám na podzimní večery :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio