Seriálové zápisky #1


Nová série seriálových článků, ke které mě inspiroval projekt Seriálový šílenec od Spirita. Já (případně Hanča) tu budu psát o tom co jsem za týden viděl, bude se tedy jednat o takový Týden se seriálem




Hodnocení na SerialZone.cz

CONTINUUM
Jedná se o webový seriál, který se řadí do sci-fi žánru. Zatím je k vidění první série, která má celkem devět epizod. Čas každé z nich je pouhých pět minut, takže sledování této řady Vám vystačí na ukrácení dlouhé chvíle jednoho večera. 

1. Supernovocaine
2. Orlí oko přistálo
3. O krok zpět do budoucnosti
4. Horizontální událost
5. Han Sólista
6. Dvě blízká setkání
7. Ztraceni ve vesmíru
8. Exterminátor
9. Vesmírná podivnost

Mladá žena se probudí na vesmírné lodi, ale nepamatuje si, kdo je ani co zde dělá. Mluví na ní hlas, o kterém zjistí, že patří palubnímu počítači. Je na lodi sama? Kam loď letí? Nebudu Vám prozrazovat víc, sami se můžete na seriál podívat. Každá epizoda končí otevřeně, ale to jak je utnutý poslední díl..no seřiďte si kardiostimulátory. Ale druhá série snad bude na podzim.

Hlavní hrdinka mi někdy přišla jakoby se někde praštila, protože odpověď byla jasná, ale ona se divila nebo nevěděla. Během pěti minut samozřejmě nevytvoříte kdovíjakou zápletku a tak se jedná o ucelený příběh, který je postupně odhalován. Napínavé sci-fi seriál charakterizuje dostatečně dobře. 

A na co se budu dívat teď? V hledáčku mám několik seriálů, ale ještě nevím, jak budu stíhat. Tento týden jsem se spíš věnoval čtení.

Napište mi jak se Vám první článek líbil a jestli by Vás zajímal můj názor na nějaký určitý seriál.


Komentáře

  1. CONTINUUM jsem taky viděl. Díval jsi se na videacesky.cz nebo na YouTube anglicky? Já si pamatuju, že jsem do toho byl úplně zažraný, ale 3 díly ještě neměly české titulky, tak jsem se podíval v originále. Podle mě hodně povedený web seriál, který má zabijácký cliffhanger na konci každé epizody. Jako jo, má to spousty much, ale je to fajn. :-) Na druhou řadu se moc těším!
    Jinak můžu teď doporučit Pomstu (Revenge), které se u nás začala vysílat. Já se na to chtěl dívat v originále, ale nebyl čas, takže pondělní večery mi teď akorát vyhovují. Pilot byl dobrej, dabing taky - ale nemůžu soudit. Originál jsem viděl pouze v promách. :-)
    A určitě pokračuj! Těším se na další zápisky! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díval jsem se na VideaČesky a ty cliffhangery jsou opravdu zabijácký. Na Pomstu se zkusím kouknout a uvidíme. Každopádně dík za doporučení a jsem rád, že se zápisky líbí. :)

      Vymazat
  2. O totmo seriály som už počula, ale nevedela som akou formou sa vysiela. Ale strašne si ma naň navnadil, dosť rozmýšlam nad tým, že si ho ešte dnes pozriem. :)
    A rozhodne pokračuj, ja som strašný serálialový maniak, tak som zvedavá, o akých seriáloch budeš písať nabudúce a či budú niektoré z nich tie, na ktoré nedám dopustiť. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se podívej, do hodinky máš celý seriál zhlédnutý.

      Vymazat
  3. Continuum je úžasný, nemůžu se dočkat další série. Co potom můžu doporučit, tak je seriál Ringer, který byl sice zrušený, ale s uzavřeným koncem, nebo třeba Primeval, nebo Once Upon A Time ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Primeval znám, viděl jsem zatím první dvě série a dost mě to bavilo. Nejradšim mám Connora a Abby. Jsem zvědavý na Primeval: New World. A na ty dva další se kouknu. Once Upon A Time je dost chválený. :)

      Vymazat
    2. New World je maličko slabší, ale dá se taky ;)) Víc než to Once Upon A Time ale zkus Ringer, je to fakt výborný.

      Vymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø