Prokletí ohně - Martina Wolfová


Dnes bude recenze na knihu Prokletí ohně od Martiny Wolfové.  222 stran skvělého příběhu, který se dělí na dvě různé větve. Ta aktuální, kde žije naše hlavní hrdinka Cora a ta minulá, kde přežívá lady Christabel. Autorka je nazývána "česká Barbara Erskinová", což je určitě velká pochvala. Sice jsem o Barbary nic nečetla, ale ona vydala spoustu spoustu knih, které mají na databázi vysoké hodnocení. 

Naše hlavní hrdinka se jmenuje Cora. Už dlouho snášela svého násilnického manžela, ale nyní, po obzvláště velké krutosti, ho opouští a vrací se ke svému otci do malého anglického městečka nedaleko známého Scarborough. Cora se pomalu připravuje na rozvod, ale bojí se to otci říct, protože on na rozvod nevěří. Cora sice vyrůstala bez matky, ale bylo to proto, že zemřela. Coru by zajímalo jak, ale nemůže otce nijak přesvědčit, aby jí to řekl. 

Nedlouho po svém příjezdu Cora  začíná mít zvláštní vidění. Je to vždycky tak živé, proto si napřed myslí, že se z utrpení, které prožívala s manželem, asi pomátla. Později ale zjišťuje, že lady Christabel, kterou pravidelně vídá, byla skutečná. V tom jí pomohl William, její velká láska ze střední školy. Cora se nehodlá vzdát bez vysvětlení, proč se záhadná lady zjevuje zrovna jí a nikdo jiný ji nevidí. Spolu s Williamem přicházejí na kloub velké záhadě, která se týká jejího vztahu s Christabel. A o překvapení opravdu není nouze.

Knižka se mi moc líbila. Příběh byl zajímavý a dobře se četl. Chvílemi jsem se docela bála o život hlavních hrdinů, zvláště tedy na konci, ale jinak jsem byla s postupujícím příběhem čím dál víc napjatá, jak to vlastně všechno dopadne a jestli se dozvím nějaký další střípek z Christabelina života nebo jestli bude Cora schopna uniknout své minulosti s brutálním manželem a znovu se oddat lásce. Z knih, které jsem poslední dobou četla, byla tahle přečtená nejrychleji :-). Nemohla jsem se od ní odtrhnout. 

Nakonec bych chtěla poděkovat nakladatelství Metafora za poskytnutí recenzního výtisku.

Komentáře

  1. Musím se přiznat, že ode mě tedy kniha takovou chválu nedostala.. Recenzi máš ale napsanou hezky :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio