Na co se těšíme v lednu 2017



Dnešní výlet začneme ve Městě mečů. Povšimněte si staveb na pravé i levé straně. V zapadlých temných uličkách vám budou chtít nabídnout morfium. Raději se mějte na pozoru. A závěr strávíme v předaleké galaxii.


Město mečů
Vychází 17.1. u nakladatelství Host

Jde o druhý díl Města schodů, na které máme na blogu recenzi. Na pokračování jsem byl dost zvědavý a těším se až si ho přečtu. Hlavní postavou je tentokrát generálka Mulagheshová. V jedničce byla vedlejší postava. Určitě bude zajímavé sledovat příběh očima staré vojačky. Opět nás čeká nějaké vyšetřování. 


Morfium
Vychází 18.1. u nakladatelství Host

Hlavní postava má být opravdový antihrdina. Když jsem si pročítal anotaci taky jsem si vzpomněl na knížku Syn od Nesbøho. Konstantin je závislý na morfiu a holduje alkoholu. Jako otec za moc nestojí, je nevěrný svojí ženě, ale přesto si ho prý zamilujete. Muselo být těžké najít křehkou rovnováhu mezi tím, aby byl špatný, ale zároveň vzbuzoval sympatie. Podobnost se Synem jsem zmínil hlavně kvůli té závislosti a sympatiím k antihrdinovi. Ale tady nepůjde ani tak o osobní pomstu jako o zapletení do organizace, která může změnit dějiny na světové úrovni.


Star Wars - Dědic rytířů Jedi
Vychází 23.1. u nakladatelství Egmont

Děj knížky se odehrává krátce po čtvrté filmové epizodě. Luke se sotva naučil používat světelný meč, ví něco málo o Síle a jeho jediný mentor je mrtvý. Což by nemusel být až takový problém pokud by po něm nešlo celé Impérium. Mladý Skywalker se musí pustit do špionážní mise. Takže logicky první co udělá je, že začne odstřelovat stíhačky Impéria, které ohrožují jinou stíhačku (četl jsem ukázku). Příběh napsal Kevin Hearne, který je autor Kronik železného druida. Už to je velký důvod k těšení.





A na co se těšíte vy?



Komentáře

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio