Můj knižní půlrok

Naši milí čtenáři,


určitě jste si všimli, že už nějakou dobu jsem nenapsala ani řádek. Ale nemyslete si, že jsem nečetla. Sice ne moc, ale četla jsem.


Nejvíce to bylo v lednu. To jsem dočetla omnibus Svaté kosti, Kosti v písku, Kosti na popel - příběhy o soudní antropoložce Temperance Brennanové od Kathy Reichs. Dáe jsem přečetla Hledání dokonalé lásky od Jennifer Probstové a celou sérii o Percym Jacksonovi. Jennifer jsem si oblíbila už u první knížky, kterou jsem od ní četla a Percy se četl dobře, ale přece jenom už jsem na to trošku stará. Zdálo se mi to totiž dost dětské. Čím byl Percy starší, tak se to zlepšovalo, ale stejně se mi to zdá spíš pro děti. Poslední díl jsem sice dočetla až v únoru, ale mezitím jsem ještě stihla přečíst Loď mezi hvězdami od Beth Revis. Pěkná knížka, opravdu se povedla. Líbil se mi zajímavý nápad na převoz lidí vesmírem na dlouhé vzdálenosti.





zdroj: http://papers-and-books.blog.cz/1309/2

Další na řadě byla Legenda od Marie Lu a poslední knížkou, kterou jsem dočetla do konce byla nejnovější kniha o Kate Daniels Magie změny. Dystopické příběhy, jakým Legenda bezesporu je, mám ráda. Dobře se čtou a svět, ve kterém postavy žijí, je vždy něčím zajímavý. A Kate Daniels, to je prostě moje srdeční záležitost. Celkově ráda čtu urban fantasy, ale Kate mě baví nejvíc. Je vtipná, za přítele si vybrala chlapíka, který se mění v prehistorického obřího lva a vždycky dokáže nějaké obří příšeře nakopat zadek a ještě se u toho pobavit.




















Teď mám na nočním stolku rozečtené tři knížky. Nejdříve jsem začala číst Vzdálené zítřky od Bertrice Small, což je druhý díl ze série Hetar, kterou jsem sháněla celou. První díl byl tak dobře napsaný, že jsem se těšila, co bude dál. Bohužel druhý díl mě zatím krutě nebaví, takže jsem rozečetla Lásku v podsvětí od Meg Cabot, abych si odpočinula. Druhý díl ze série Podsvětí se mi líbí, ale bohužel jsem při čtení zjistila, že bych si nejspíš měla znovu přečíst Mezi láskou a smrtí, což byl první díl.



Poslední knížkou, kterou mám rozečtenou je Nefertiti - sluneční stín. Tu jsem začala číst, abych mohla co nejdříve napsat recenzi, kterou jsem slíbila v knižním obchodě KNIHCENTRUM.czZačala jsem ji číst včera, takže jsem moc daleko nedošla, ale zatím to vypadá dobře. Je to můj první životopis, takže jsem zvědavá. 



A ptáte-li se proč jsem poslední dobou vůbec nepsala recenze a celkově i četla méně, než je u mě obvyklé, podělím se s Vámi o svůj důvod. Je mu pět měsíců a jmenuje se Ema. V lednu jsem toho přečetla tolik, protože v devátém měsíci se toho moc dělat nedá, ale od narození Emičky moc číst nestíhám. Proto za čtyři měsíce jenom dvě knížky. Teď jsem si po dlouhé době vyžádala recenzní výtisk. Jen doufám, že to stihnu. Tak mi držte pěsti a já se pokusím do měsíce přečíst knihu a sepsat recenzi na život nejkrásnější egyptské královny.


Komentáře

  1. Knížky od Jennifer Probst mám moc ráda, vždycky si u nich krásně odpočinu.. :-)
    Kate Daniels je taky moje srdcovka! Urbanky miluju a Kate je naprosto boží. V tomto žánru hotový klenot :-)
    Trilogie Legenda je má oblíbená dystopie. Už je to dlouho, co jsem ji četla, tak přemýšlím, že bych se do ní pustila znovu.
    Gratuluji Vám k Emičce! A do života jí přeju jen to nejlepší! Hlavně ať je malá zdravá :-) A snad Ti sem tam dopřeje přečíst si nějakou tu knížku ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,

    rád bych Vás pozval do nové Facebookové komunity sdružující všechny pánské blogery a čtenáře těchto blogů.

    Pánské blogy: https://www.facebook.com/groups/1751665225090462/

    Ve skupině můžete sdílet odkazy na pánské blogy, vkládat příspěvky z vašeho blogu, poskytovat a získávat zpětnou vazbu nebo si nechat poradit.

    Podobných skupin je na Facebookovu mnoho, zaměřují se však pouze na dámskou stranu populace. My bychom tímto rádi začali novou komunitu "muži mužům", kde bude pouze pánský obsah.

    Se srdečným pozdravem

    Adam Šafránek

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio