Na co se těšíme v dubnu 2015


Duben začne pátráním ve městě husitství, bude pokračovat osamělou cestou zatímco nám vysoko nad hlavou prolétne vesmírná loď. Ale pozor, můžou nás pronásledovat živí mrtví! Sága začíná... Pokud vás tahle šifra zmátla, čtěte dál a zjistíte na jaké kousky se těšíme a proč.

Mrtvá šelma (Souřadnice zločinu 1)
Vychází 8.4. u nakladatelství Plus

Jiří W. Procházka je známé jméno pro každého fanouška fantastiky. Nebo by rozhodně mělo být. Jeho knížka Hvězdní honáci byla převedená i do audio formátu (načetl Jiří Klem). Společně s Miroslavem Žambochem vymyslel sérii Agent JFK. Jeho manželka Klára Smolíková stojí za příběhy Vynálezce Alva nebo Viktorka a vesmírné dobrodružství. Už  tím přechodem k jinému žánru si knížka vysloužila pozornost. Příběh se odehrává v Táboře (všimněte si kalichu v nápisu), odkud se ztratí renomovaný profesor. Hlavní hrdinové budou vyšetřovat jeho zmizení na vlastní pěst. Na stránkách nakladatelství si můžete přečíst i ukázku z knížky a musím napsat, že to vypadá dobře. V textu jsou různá vtipná přirovnání takže o zábavu bude postaráno. Na facebooku můžete sledovat stránku série a ještě prozradím, že se pracuje i na audioknize. Detektivky si přečteme rádi oba.


Samota
Vychází v dubnu u nakladatelství Host

V tomhle případě toho anotace moc neprozrazuje a nechává prostor pro čtenářovu fantazii a očekávání. Během čtení se podíváme do různých koutů světa - třeba do Paříže, Benátek a Šanghaje. Což už konečně ilustruje i samotná obálka knížky. Těším se, že se s pomocí knížky podívám na úžasná místa plná zvláštní atmosféry. Pokud někoho neláká motiv cestování, tak jsou tu zajímavě popsané postavy. Okouzlující zloděj Bruno Labastido, muž, který předepisuje ostatním knihy, pašerák slov, lovec snů a Japonka s medovým očima. Nezní to zajímavě?





Světlo pulsaru
Vychází 15.4. u nakladatelství Brokilon

Edice Evropská space opera má jednotný styl obálek, což má svoje klady i zápory. Červená varianta je pěkná a hlavně výrazná, i když s tím obrázkem moc neladí. Tentokrát jde o samostatnou knihu. Příběh vypadá taky docela zajímavě. Odehrává se na pozadí křehkého příměří mezi dvěma stranami. Hlavní hrdina dostane velení nad jednou stanicí a stěhuje se tam i se svou dcerou. To zní celkem ideálně a připomnělo mi to seriál Heuréka. Jenže všechno asi nebude tak, jak se zdá. Mohl by to být pěkný thriller s prvky pátrání po pravdě, kde půjde o život. Jsem zvědavý jaká knížka bude.




Živí mrtví: Zkáza
Vychází 22.4. u nakladatelství Baronet

Na seriál zatím nekoukám a pravděpodobně asi ani nebudu. I když kdoví. Přečetl jsem i první čtyři komiksy. Trochu jsem zaspal a mám přečtený jen první díl knižní série. Postupně bych to rád dohnal, což by nemusel být takový problém, když tohle je pátý díl. Anotace od dvojky dál jsem si raději ani nečetl, abych se nepřipravil o nějaké překvapení. Postapokalyptický svět plný zombie je prostě fajn, pokud se to dá takhle napsat. Nejedná se o žádné světoborné čtení, ale nějakou tu oddechovku potřebuje každý. I když to není napsáno s takovou lehkostí a cynismem jako v případě Kulhánka. Nevím jak dlouhá ta série má být, ale myslím, že původně byla slibovaná jen trilogie. Třetí díl se nakonec rozdělil do dvou a teď je tu pětka.


Sága 1
Vychází 22.4. u nakladatelství BB/art

Poslední knížka je komiks, který vypadá skvěle. Je sice škoda, že vyjde jen jako paperback, ale hlavně že vyjde. U nás už od stejného autora vyšla série Y: Poslední z mužů. Ta mě nezaujala na tolik, abych si jí koupil, ale kdyby byla v knihovně tak jí zkusím. Sága je ale úplně jiné kafe. Dva nesmiřitelné rody proti sobě válčí. Navzdory tomu se zástupci dvou znepřátelených ras zamilují a čekají spolu potomka. Že vám to něco připomíná? Autor se základní myšlenkou dvou znepřátelených rodů inspiroval u Romea a Julie, ale všechno zasadil do sci-fi kulis. Jinak se jedná o původní komiks.



Na co se těšíte vy?




Komentáře

  1. Těším se na Ságu! Fakt moc. :-)
    Jinak kdybys chtěl, my se těch TWD knížek chceme "zbavit". Máme jedničku a dvojku, klidně se ozvi na FB. :-D (Nejlepší je komiks, pak seriál a pak knihy:-/).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, taky se nemůžu dočkat.
      První díl mám a nevím jestli si ty další nekoupím jen do čtečky. Ještě uvidím. Každopádně dík. :)

      Vymazat
  2. saga v cestine? uz som o tom citala tolko chval, ze si to fakt musim zohnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, doufám, že to tu bude mít úspěch. Aby vyšla celá série.

      Vymazat
  3. Já ( letmo ) sleduji seriál Walking dead, proto také uvažuji, že si přečtu i knihu :) Popravdě děkuji, nevěděla jsem, že tento měsíc vychází :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem rád, že tenhle příspěvek plní svůj účel - upozornit na zajímavé knížky. :)

      Vymazat
  4. Na Ságu už se taky hrozně těším! Doufám, že během roku vyjdou i další díly. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio