Měsíční chvástačka - listopad 2014


Možná jste si říkali kam se za posledních několik měsíců ztratila jinak pravidelná rubrika Měsíční chvástačka. Listopad a prosinec máme už nějakou dobu nafocené, ale nějak se nám nedařilo konečně dát dohromady příspěvek. I tak se kolem blogu pořád něco dělo. Dnes tedy uvádíme listopadové přírůstky.

Hanča
Za listopad jsem si "pořídila" dva recenzní výtisky. Od KNIHCENTRA jsem dostala knížku Maorská princezna a od nakladatelství MOBA knížku Levandulový pokoj. Obě knížky se mi opravdu líbily a na recenze se může podívat tady a tady. A protože mě opravdu moc zaujal, tak jsem si pořídila Destrukční deník. Když jsem si ho doma prohlídla, tak nevím, jestli budu schopná splnit všechny úkoly, protože nejsem zvyklá mlátit knížkami o zem nebo z nich trhat stránky, ale uvidíme.



Martin
Internetový obchod KNIHCENTRUM.cz mělo v nabídce recenzních výtisků knihu Oslnivá čepel. Nějakou dobu jsem nad tím váhal, protože první díl jsem nečetl. Nakonec zvítězila zvědavost a o knížku si napsal. Ale přece nebudu začínat od druhého dílu. Takže první díl jsem si objednal na Palmknihách a díky výhodám e-knih mohl hned mít i ve čtečce. Počet stran je přece jen vysoký a přečíst dvě takové knihy do měsíce byl trochu problém, takže jsem nabral nějaké zpoždění. Další recenzní výtisky jsou od nakladatelství Moba. Zatímco Zpověď inkvizitora je příběh založený na skutečných událostech, Jihlavský zlý duch je historická detektivka.


V knihkupectví ve městě jsem dokoupil další knihy ze série Zaklínač. Takže teď mám sérii kompletní a můžu ji rovnou přečíst bez nějakého čekání. Jen mám trochu strach o ty poslední silné díly.


Bouřková sezóna je samostatný román s Geraltem, který už mám přečtený. Za sebe můžu říct, že se mi líbil a splnil to, co jsem od něj očekával. Aktivní kovy je další knížka do sbírky od Štěpána Kopřivy. První polovina už dříve vyšla na webu, ale autor k ní připsal ještě pokračování. Tohle by měla být jen taková oddechovka, která není tolik o příběhu jako o hláškách a šílené akční jízdě.


Na závěr opět dva komiksy od Marvelu. Do Hulka se budu moct pustit co nevidět. Předchozí komiksy se zelenáčem už mám přečtené, takže si nepřečtu žádný spoiler. A novinkou je pro mě Black Panther, o kterém jsem doteď nic nečetl. Maximálně se mihl v nějaké týmovce.




Komentáře

  1. Martine, super knížky!
    Do Zaklínače se pusť určitě co nejdřív, i ty delší knížky utečou jako voda. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Určitě se do nich pustím. Nejdřív asi dočtu poslední dvě knížky Písně ledu a ohně a pak Zaklínače. Hlavně se bojím o tu vazbu. :)

      Vymazat
  2. Zpověď inkvizitora vypadá přesně na čtení pro mě, už jsem si to přidala na seznam :) A celkově jsou to všechno moc hezký přírůstky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky z nich máme radost. :) Ať se ti Zpověď inkvizitora líbí.

      Vymazat
  3. Pěkné přírůstky jako vždy :-) Levandulový pokoj vypadá moc zajímavě :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné přírůstky, hlavně knížky ze série Zaklínač, ty ti tiše závidím :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio