BRZY VYJDE: fantasy série PAX

Máme pro Vás novou rubriku s názvem Brzy vyjde. Díky spolupráci s nakladatelstvím Host se s Vámi můžeme podělit o informace k novinkám.



O sérii:
Čas je jako tlukot srdce. Při každém úderu slábne ochranný štít světa proti nadpřirozeným silám a zlo se chápe své příležitosti.

V městečku Mariefred se začínají dít podivné věci.

Na idylickém místě na švédském venkově je hluboko v podzemí pod návrším s kostelem ukryta tajná, magická knihovna. 

Z hlubin věků tu někdo přivolává temné síly. K životu se probouzejí nadpřirozené bytosti. Ochrana tajné knihovny slábne. Stárnoucí strážci knihovny Estrid a Magnar budou potřebovat pomoc. 

Dvanáctiletý Alrik a devítiletý Viggo — bratři, kteří se do Mariefredu přistěhovali do pěstounské rodiny — byli vybráni, aby se stali pomocníky v boji proti vzmáhajícímu se zlu. Krátce po jejich příjezdu se je ale někdo pokusí z města vyhnat a na zahradě jejich pěstounů postaví hůl prokletí. 

Brzy začne obyvatele městečka ohrožovat ďábelský pes — nebo je to vlkodlak? Když jsou v plném proudu oslavy Halloweenu, zaútočí noční stopař Myling. A pak je tady vražedná Nixie číhající v jezeře...

Mezi tajemnými bitvami musí Alrik s Viggem čelit také každodenním výzvám. Viggův tyranský spolužák Simon se svou partou znepříjemňuje bratrům život, jak jen to jde. Matka chlapců, po jejíž přítomnosti oba zoufale touží, je vždycky nechá na holičkách. Vnitřní vztek, který se dere na povrch, nakonec přiměje Alrika s Viggem jednat bezmyšlenkovitě. Jak si mají se vším poradit?

Po prvních dvou dobrodružstvích se k Alrikovi a Viggovi připojí tajemná dívka Iris. Nabídne jim, že je naučí nejrůznější kouzla, a sama je okouzlí. Ale mohou jí věřit?

Kdo probouzí všechny nadpřirozené bytosti — grimy, tilberisy, impy? Kdo chce z Mariefredu vyhnat všechno dobro, vloupat se do knihovny a získat přístup k síle ukryté uvnitř? Alrik a Viggo v sobě musí najít odvahu překonat strach a musí zdokonalit své právě objevené magické schopnosti, aby ochránili sami sebe i ty, které začali mít rádi.

O autorech:
Åsa Larssonová je jednou z nejoblíbenějších a nejuznávanějších autorek severských detektivních románů. Po celém světě se prodaly miliony jejích knih. V češtině jí vyšla pětice románů ze série o právničce Rebecce Martinssonové: Sluneční bouře (2010), Prolitá krev (2011), Temná stezka (2012), Než pomine tvůj hněv (2012) a Oběť Molochovi (2013). PAX je její první série knih pro děti.

Ingela Korsellová pracovala jako učitelka na základní škole. V současnosti se zabývá čtenářskou gramotností dětí a připravuje se na doktorát. Napsala dva úspěšné romány pro mladé čtenáře.

Henrik Jonsson je komiksový kreslíř, který pracoval pro DC Comics na sériích, jako je Batman nebo Suicide Squad.

Trailer:


Ohlasy:
První dvě knihy série PAX jsou jednoznačně to nejnapínavější a nejpoutavější, co jsem pro mladé čtenáře četla. Jsou prostě bezostyšně napínavé. A k tomu ilustrace, které ještě zvýší intenzitu vyprávění. Pokud jste si představovali, že grim je stvoření podobné pejskovi, Henrik Jonsson vám ukáže, jak moc jste se spletli. V těchto knihách totiž příšery vypadají jako skutečné!
DAGENS NYHETER

Grim přízrak je dechberoucí vzrušující fantasy, která se dobře čte, nic nezjednodušuje ani neobětuje ve prospěch děje. Stránkami se řítíte jako na horské dráze a občas zapomínáte dýchat. Grim přízrak má jen jedinou chybu: skončí... PAX je nejočekávanější debut roku v oblasti literatury pro děti a splní to, co slibuje — a ještě víc. Prostě chcete další!
TIDNINGEN KULTUREN

Zápletka je napínavá, jazyk plynulý a ilustrace jsou stylové a plné akce.
GÖTEBORGS-POSTEN

Všechny děti ve věku od devíti do třinácti se budou chtít nechat pohltit sérií PAX. A nejspíš i jejich rodiče a starší sourozenci.
ESKILSTUNA KURIREN

Budete lapeni hned od první stránky. Jde přesně o ten druh knih, na jaké jsme čekali. Napětí, magie, dva smolaři a severská mytologie... Velmi, velmi dobré a snadno návykové.
BARN&UNGDOMSBOKBLOGGEN


Zdroj: promo materiály z nakladatelství Host

Poznámka:
Navíc si můžete v kavárně na stránkách nakladatelství Host přečíst rozhovor s autory. Zde se dozvíte, proč se série jmenuje PAX a nakladatelství položilo každému autorovi jednu otázku, která vystihuje jeho práci. Dále si zde můžete přečíst dopis, který autorky sepsaly pro čtenáře.

Komentáře

  1. Na tuto sérii jsem opravdu zvědavá, jakmile vyjde určitě si ji přečtu! :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Slyším o knížkách prvně, ale vypadají dobře :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø