Zázračná esence - Martina Wolfová


Autorka: Martina Wolfová
Počet stran: 221
Nakladatelství: Metafora

Anotace:
Tam, kde chce Faith nalézt klid, najde zlověstné tajemství. A možná odhalí i záhadu svého vlastního původu...
Z lásky Saffron, dívky s neobvyklými schopnostmi, a nebešťana Nakira, se narodí malá Faith. Děvčátko se smaragdovýma očima, které vidí lidem do duše. Když se ale jako dospělá přestěhuje do zapadlého amerického městečka, aby si dala život do pořádku a našla klid, netuší, že právě klid je tím posledním, co ji tu čeká. Nevítaný nápadník není asi tak docela tím, čím se zdá. Stejně jako jeho mnohem sympatičtější bratr. Faith musí náhle bojovat o život a všechno zastírá závoj neblahých tajemství...
Zvítězí síla lásky, nebo dávné prokletí?
Faith běží za svou matkou, která leží v nemocnici na přístrojích, protože ji porazilo auto. Prohodí spolu několik slov, najednou se matka podívá do rohu místnosti, rozzáří se a umírá. Faithina matka je totiž Saffron a Nakir si pro ni přišel, aby ji odvedl s sebou do nebe. Faith to těžce nese a v jejím utrpení jí nepomáhá ani babička Sarah. Faith má totiž pocit, že jí babička nikdy neměla ráda. To je také jeden z důvodů, proč se Faith stěhuje do malého městečka Sawmill. Zaprvé chce na maloměstě zapomenout na to, že jí zemřela milovaná matka a za druhé se chce dostat pryč od babičky. Netuší ale, že její příchod probudí zájem u velmi nebezpečných obyvatel města. Okamžitě se tedy stává terčem smrtelného nebezpečí, ale i velké lásky, která se rodí pomalu a velmi opatrně. To, jestli se jejím osudem stane strašlivá smrt nebo velká láska, si už budete muset přečíst sami.

Martina se narodila roku 1979 v Karviné, nyní i s rodinou bydlí v Havířově. Vystudovala gymnázium v Českém Těšíně, poté se věnovala studiu na Slezské univerzitě v Opavě, obor historie-muzeologie, který zdárně zakončila magisterskými zkouškami v roce 2004. Dlouho tvořila tzv. „do šuplíku“, než přišlo Prokletí ohně. A i tento příběh čekal několik let, než se odvážila nabídnout jej k vydání. Jejím hlavním cílem je potěšit a pobavit všechny, kteří po její knize sáhnou. Zázračná esence je volným pokračováním knihy Dotkni se osudu a také vyšla jako e-kniha.



Hlavní hrdinka Faith je po smrti matky úplně zničená. A když navíc zjistí, že její otec je anděl, tak tomu nemůže uvěřit. Kdyby se u ní neobjevila zvláštní schopnost nahlížení do osudu ostatních a k tomu neměla záhadné smaragdově zelené oči, kterými každého okouzlí, tak by tomu snad ani neuvěřila. Jonnathan je takový floutek, který si o sobě myslí, že je naprosto neodolatelný. Sice je krásný a přitažlivý, ale je na něm cosi děsivého. Snaží se Faith dostat (nejen) do postele a ne nebere jako odpověď. Oproti němu je jeho bratr Samuel úplný miláček. Je hodný, vstřícný a má ochranitelské sklony. Když poprvé Faith uviděl, rozhodl se, že jí ochrání před čímkoli. A hlavně před svým drahým bratrem. Třetím sourozencem je Barbara. V době, kdy Eatonovým zemřeli rodiče se upnula na Jonathana. Je středem jejího světa a nestará se o nic jiného, než aby ho potěšila. A nakonec je tu Faithina babička Sarah. Ona ví, že Faith je dcera anděla a proto se jí tak trochu bojí. Tím pádem si Faith myslí, že jí babička nemá ráda, ale je tady trochu jiný důvod, proč si Sarah své vnučky nevšímá tak, jak by měla. Bojí se totiž pekla, které jí Nakir slíbil, když se nezmění a Faith jí tu hrůzu, kterou zažila při pohledu na Nakira, připomíná.

Knížka se mi líbila možná ještě o kousek víc, než Dotkni se osudu. Navíc, na rozdíl od první knihy, je tahle napínavější. V příběhu je zakomponována jak láska, tak i nebezpečí a smrt. U některých scén mi srdce plesalo radostí, u některých jsem se opravdu bála o Faith případně o Sama a byly tam i scény u kterých jsem si poplakala. Měla jsem několik tipů, jak knížka dopadne. První jsem zavrhla již po několika kapitolách, ale druhého jsem se držela jako klíště. Říkala jsem si, že když už mi nedopadla první knížka, jak jsem chtěla, ta druhá prostě musí. Ale na konci mě autorka opravdu dostala a nemít v ruce čtečku, tak by knížka asi letěla někam do kouta, jak jsem se vyděsila. Ale já i čtečka jsme to nakonec přežily. Knížce dávám plný počet hvězdiček a rozhodně ji mohu vřele doporučit.

zdroj: veeeeebookshelf.blogspot.cz

Na závěr bych chtěla poděkovat nakladatelství Metafora za poskytnutí recenzní e-knihy Zázračná esence.



Komentáře

  1. Děkuji, za se pěkný článek, který mě informoval o knize, kterou jsem doposud neznala. Nevím, jestli by mě kniha bavila (na to existuje jediné řešení přečíst si tu knihu), ale tak třeba někdy ... Každopádně ale musím říct, že mě tvá recenze zaujala ! :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že tě má recenze zaujala. Když se ti knížka bude líbit, budu moc ráda :-)

      Vymazat
  2. Díky za tip na knihu! Recenze mě nalákala, a ráda bych si knížku přečetla :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø