Na co se těšíme v únoru 2015


Utíká to opravdu rychle. Přicházíme se seznamem knížek na únor, které nás nějakým způsobem zaujaly. Tentokrát si vybere fanoušek seriálů, krimi i komiksu a fantasy.

Pán ohně
Příběh o děsivých vraždách, které spojuje ještě děsivější tajemství. První svazek série čínských thrillerů.
Čínský detektiv Li Jen pátrá spolu s americkou soudní lékařkou Margaret Campbellovou po vrahovi vysoce postaveného vědce, jehož ohořelá, doutnající mrtvola byla nalezena v pekingském parku. Té noci, kdy muž zemřel, došlo k dalším dvěma vraždám, které jsou s jeho smrtí záhadně spojené. Detektiv Li cítí, že musí hrát o čas a že mu tentokrát jeho čínská důkladnost nebude k ničemu. Nakonec neochotně požádá o pomoc Margaret, zkušenou odbornici na uhořelé oběti. Od chvíle, kdy se sejdou při pitvě zavražděného vědce, se jejich osudy neoddělitelně propojí, stejně jako vraždy, které vyšetřují. Spolu odkrývají jednu vrstvu případu za druhou a odhalují pravdu, jež předčí i jejich nejhorší noční můry.
Vychází 2.2. u nakladatelství Host.

Doctor Who: Dalecká generace
Výsluní 349 je jedním z nesčetného množství světů Dalecké nadace, která poskytuje domov miliardám humanoidů v nesnázích. Doktor, nedůvěřivý ke všem světům, v nichž jsou Daleci zdánlivou silou dobra, se vypravuje na Výsluní 349, aby odhalil pravdivý stav věcí. Jeho pátrání je však brzy ohroženo, neboť se ocitá před soudem, tváří v tvář takzvanému „daleckému advokátovi“.

Doktor však ví, že Daleci spřádají mimořádně nebezpečný ničivý plán, a je třeba je zastavit. Podaří se mu o jejich zlovolných úmyslech přesvědčit tamní obyvatele, kteří už celou generaci žijí ve světle dalecké shovívavosti? Uspěje dostatečně rychle? Vždyť na jiné nadační planetě archeologové právě objevili tu nejničivější technologii ve vesmíru...
Vychází 4.2. u nakladatelství Jota.


Tajemství Morie
Od války o Prsten už uběhlo sto dva let. V Grondoru zuří protielfské povstání a trpaslíci si chtějí vzít doly v Morii – třeba i silou. Schyluje se k další zničující válce.

Krajem, který dosud netuší o hrozící katastrofě, se proplétá skupinka uprchlíků. Skládají střípky informací, získávají důkazy, mluví se svědky starých událostí. Postupně odhalují děsivé tajemství.
Vychází 11.2. u nakladatelství Brokilon.







Ospalá díra: Děti revoluce
Ichabod Crane, voják armády bojující za nezávislost amerických kolonií, je v bitvě roku 1781 smrtelně raněn a vzápětí procitá o více než dvě století později v moderním americkém městě Sleepy Hollow - Ospalá díra. Netuší sice, k čemu přesně došlo, ale záhy zjišťuje, že jeho novým posláním je bojovat společně s místním detektivem Abbie Millsovou proti stoupencům zla. Ve snu se mu zjevuje jeho dávná žena Katrina a předává mu podivné poselství: musí za každou cenu najít a získat do svých rukou vyznamenání jménem Kongresový kříž, jež mu bylo před staletími uděleno za statečnost Druhým kontinentálním kongresem. Po tomto vyznamenání, které v sobě skrývá dosud utajovanou moc, ale pátrají rovněž jeho protivníci, jimž má pomoci při vzkříšení čarodějnice Serildy, upálené v době americké revoluce. Crane a Millsová proto musí získat Kongresový kříž dříve, než tak učiní druhá strana a než vzkříšená Serilda rozpoutá nad Sleepy Hollow nemilosrdnou odplatu.
Vychází 18.2. u nakladatelství Baronet.

Zaklínač: Skleněný dům
První díl nové komiksové série ze světa Zaklínače!
Zaklínač Geralt potkává rybáře, jehož mrtvá a vražedně nebezpečná žena ovládá tajemný dům se zdánlivě nekonečným množstvím prázdných pokojů. Zdá se, že to je jen další práce pro zaklínače... jenže dům skrývá za každým rohem nějaké nové děsivé překvapení a tajemství.
Vychází v únoru u nakladatelství Crew.

Na co se těšíte vy?


Komentáře

  1. Vidím, že asi až na Ospalou díru se těšíme na to samé. Komiksového Zaklínače můžu doporučit, hezká jednorázovka s pěknou kresbou i příběhem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Variace na budoucnost Středozemě od českého autora. To je takový trochu knihomolský bobřík odvahy, ale já bych do toho šla. Nejenže to může být opravdu dobré, ale tak jsem čistě lidsky zvědavá, jak vidí někdo další možný vývoj Kraje a dalších známých míst.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na stránkách Brokilonu je kdyžtak i ukázka z knihy. :)

      Vymazat
  3. Pán ohně. To je u mňa jediná kniha, ktorá by mi vo februári stačila :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Pána ohně se taky moc těším, i když jsem zatím od autora žádné dílo nečetla. Z nějakého důvodu mě hrozně zaujala ta nádherná obálka. :)
    Tajemství Morie může být zajímavé. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hmmm :D Zaklínač, Tajemství Morie i Dálekové mě moc zajímají :)

    OdpovědětVymazat
  6. Většina knížek mě popravdě spíš děsí... Tajemství Morie se bojím, protože s navázáním na Tolkiena si vzal autor na bedra opravdu těžký úkol. A vzhledem k tomu, jak se mi pomalu přestává líbit i seriál, mě knížka ke Sleepy Hollow neláká. Zato spolužák bude mít radost z Doktora. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Knihy zaujali, najmä napr. Doctor Who :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio