Jak jsme slavili Vánoce

Člověk by řekl, že dva týdny volna místo pracovního kolotoče budou znamenat spoustu času na čtení, na blog a další věci. Místo toho se mi zdá, že času bylo spíš méně. Částečně i kvůli tomu se až dnes dostáváme k článku o Vánocích. Taky mi tři dny po Štědrém dni odešel notebook. Takže jak jsme slavili Vánoce?
Ráno jsme po snídani nasedli do auta a vyrazili za Hanky rodiči. Díky počasí byla cesta v pohodě a člověk se nemusel bát, že uklouzne na ledovce. Takhle jezdíme každý rok, protože Hanky maminka dělá skvělý bramborový salát. Hanča ho totiž nejí, takže říká, že by ho ani pořádně nedovedla připravit. Kromě toho sebou taky vezeme dárky pod stromeček. To byla návštěva zhruba na celé dopoledne. Při odjezdu jsme kromě salátu měli ještě domácí vánočku. Pak jsme šli na návštěvu k mým rodičům (a taky tam odnést dárky).

Později odpoledne jsme šli domů, aby Hanča v klidu připravila večeři. Ta už je u nás tradiční bez nějakých změn. Dáme si krémovou hrachovou polévku a k tomu krutonky. Ono by to v podstatě mohlo být i bez nich, ale nám to tak chutná. A pak byl kuřecí řízek a bramborový salát/brambory. Nějaké speciální tradice nedržíme, ale během večeře se nevstává od stolu dokud oba nedojíme. Všechno jídlo a pití je předem připravené na dosah. Součástí Štědrého dne jsou samozřejmě i pohádky, těšíme se na klasické i na ty nové. Sledovali jsme i tu letošní s názvem Princezna a písař.

Ale teď k tomu hlavnímu - k rozbalování dárků. Nebudeme tady vypisovat všechny, protože se třeba ani netýkají toho o čem tady píšeme. Podle těch fotek to vypadá, že jsem dárky dostával hlavně já, což určitě není pravda. Pro mě je asi takový TOP dárek soška Captain America. Figurka je vysoká 19 centimetrů a vyrobená z PVC.  V krabici byl rozdělený na čtyři kousky, které stačilo do sebe zasadit a vůbec není poznat, že není z jednoho kusu. Podložka je taky zvlášť a figurka na ní pěkně drží díky magnetům v nohách.




Další dárek jsou tyhle placky s motivy z filmu Hobit. Trpaslíci s Bilbem (ty mají největší úspěch u Hanky), samotný Bilbo, Gandalf předvádějící jak se má držet meč a jednoduchá placka s názvem filmu. Od těch se obal až k focení nedochoval. Stejně by se to s tím plastem špatně fotilo.


Protože knížky si kupujeme během celého roku k Vánocům jsme si vzájemně nedali žádné. Spíš se budeme soustředit na přečtení těch co máme doma. Díky nakladatelství Host se nakonec našla pod stromečkem i knížka. Tedy dvě. Každý jsme si mohli jednu vybrat, za což ještě jednou moc děkujeme. Balíček byl krásně zabalený a obvázaný mašličkou. Kromě knížek byl v balíčku hrozně milý vzkaz. Text mají blogeři stejný, ale my máme s obrázkem zamilovaných sněhuláků. 





Komentáře

  1. Hezký článek. Vánoce jsou fajn, ale jednou za rok úplně stačí. :) :D Super figurka, letos si nějakou taky určitě pořídíme! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný článek, Vánoce jsou mým nejoblíbenějším svátkem, ale jakmile už končí, tak jsem i na jednu stranu ráda, protože jsem přepitá, přejedená, unuděná. A samozřejmě knižní dárečky jsou ty nejlepší, co zahřejí u srdce.

    OdpovědětVymazat
  3. Ten Kapitán je parádní! I když... Já bych radši Iron Mana :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Oooo ta figurka je moc krásná, na fotkách vypadá úplně realisticky. Já mám z Avengers nejradši ale Iron Mana a Lokiho :)
    A hobití placičky :)))))

    OdpovědětVymazat
  5. Měli jste moc krásné vánoce. :-)
    Figurka je úplně boží a milý dáreček od Hostu taky. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Iron mana jsem sháněla, ale bohužel neměli žádného pěkného. A protože jsem chtěla Marveláckého hrdinu, aby se hodil k UKK, tak jsem nakonec zvolila Capitana. Byl ze všech nejhezčí.:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Aký dobrý zadok má Captain America 8DDD
    Akurát minule som videla 3. diel Hobitta, bol to super 8)

    OdpovědětVymazat
  8. Jé, kapitán Amerika :). Toho zbožňuju!
    Zvu vás všechny na mou *giveaway* o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio