Jak jsem málem Pekelnou knižnici koupil

zdroj: comicscentrum.cz

Po úspěchu Kurva velkého Sin City se loni Comics Centrum rozhodlo stejným stylem vydat i první čtyři knihy Hellboye v jedné. Samozřejmostí byl opět velký formát (a s tím i spojená váha). Každá kniha navíc obsahuje seznam kupujících a má své pořadové číslo. Srdce nejednoho fanouška pekelníka zaplesalo a předobjednávky se hrnuly. Stál jsem před obdobným rozhodnutím - zaplatit 2200 Kč nebo ne? Na jedné straně sběratelská touha knížku vlastnit a na druhé praktičnost. To abys začal posilovat, dyť ti upadne ruka! Nebo police! A kam to budeš dávat? Zkrátka praktičnost zvítězila a já si říkal, že třeba Comics Centrum dotiskne samostatné knihy, které se téměř nedají sehnat. Momentálně má CC na eshopu druhý, osmý a devátý díl. Z toho já nemám akorát ten devátý.
Žil jsem si v pohodě, i když se mi občas na facebooku zjevovaly drásavé zprávy ve stylu Pekelná knižnice už se tiskne nebo koukněte se jak peckově to vypadá! Když tu najednou se ve skupině komiksových nadšenců na sociální síti objevila zpráva, že Megaknihy mají pět výtisků a prodávají je za necelých 1800 Kč. Opět následovalo váhání, ale tentokrát mnohem kratší. Hanka mě v rozhodnutí podpořila, i když sama komiksy nečte (s výjimkou některé mangy). Sedl jsem tedy za počítač, vyplnil objednávku, nastavil dobírku a dopravu PPL. Cena za pěkných 1853 Kč. Na email mi přišlo automatické Potvrzení objednávky vzápětí následované zprávou Vyřizuje se. V kontextu celé situace mě nejvíc pobavila věta  - Vaše objednávka byla zkontrolována naším pracovníkem a byla postoupena expedici. Protože měl být komiks skladem a dal jsem platbu dobírkou, předpokládal jsem, že vše půjde rychle. Mezitím jsem sledoval situaci mezi ostatními sběrateli komiksů ve skupině. Nabídce neodolali ani další, ale ouha - počet kusů na eshopu se vůbec nezměnil.

zdroj: comicscentrum.cz

Druhý den jsem tedy raději napsal email. 

Já: Kniha byla tedy expedována? Od PPL mi zatím žádná zpráva nepřišla. 
Děkuji za odpověď.

Megaknihy: Velice se omlouváme za časovou prodlevu, ale zboží s názvem Hellboy: Pekelná knižnice kniha první nám přišly poškozené, nebylo možné je odeslat. V příštích dnech čekáme nové kusy, poté Vaší objednávku odešleme.

Já: Všech 5 knih bylo poškozených? Budou ještě nové kusy? Já myslel, že Comics Centrum vydalo pouze omezený počet podle počtu objednávek.

Megaknihy: Velmi se omlouváme, ale následující zboží Vám bohužel nedokážeme dodat: Hellboy: Pekelná knižnice kniha první
Je nám velmi líto, že jsme Vám způsobili tuto nepříjemnou situaci.
U tohoto zboží se nám několik dní nesynchronizoval údaj o skladovém množství v eshopu s reálným stavem dle našeho informačního systému. Jedná se o velmi prodávané zboží a během této doby bohužel došlo k vyprodání skladové zásoby.

A řešení? V posledním emailu mi poslali odkaz na zrušení objednávky. Celá tahle situace okolo objednávky mě mrzí. Očekával jsem ze strany obchodu nějaké solidní jednání a ne že nás budou tahat na vařené nudli. Některým jako důvod napsali něco jiného a dalším nenapsali vůbec. Bylo by mi mnohem milejší, kdyby hned přiznali barvu. Koneckonců obrázek o eshopu si můžete udělat sami. Neberte tohle prosím jako nějaký útok, ale chtěl jsem se podělit o svojí zkušenost. Po tomhle z jejich eshopu už objednávat raději nebudu a zůstanu u těch ověřených.


Komentáře

  1. Očekávat solidní jednání od megaknih.. možná tak až začnou z nebe padat knihy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď už taky vím, že očekávat od nich solidní jednání byla chyba. Každopádně jsem poučen - další objednávky už nebudou.

      Vymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio