Pekáč buchet - Kateřina Petrusová


Autor: Kateřina Petrusová
Počet stran: 160
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
ONA
Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára.
ON
Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš.
Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem a že láska hory přenáší.
Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.
Klára pracuje v časopise jako redaktorka rubriky o jídle. Její kolegyně Míša se zase specializuje na rozhovory se slavnými lidmi. Jaké je ovšem Klářino překvapení, když musí zrušit návštěvu restaurace, kam se tak moc těšila a jít udělat rozhovor se známým mladým sportovcem, protože Míšu píchla včela. A tehdy se Klára setká s mladým sportovcem Kopřivou. 

Autor fotografie: Jan Krahulec
Kateřina Petrusová se narodila v Pardubicích. První povídky napsala už ve čtrnácti letech a v sedmnácti se účastnila literárních soutěží. Potom se psaní na chvíli vzdala, ale naštěstí se k němu opět vrátila. Psaní je pro ní relax a zábava. V roce 2012 jí pod názvem Nebezpečná láska vyšla u Fragmentu první knížka a k rodině Bavettových se vrátila potom ještě ve dvou knížkách. Mezi druhou a třetí knihou o mafiánské rodině se S hlavou v oblacích vydala za láskou na vesnici a nyní dokonce na horolezeckou stěnu. Pekáč buchet je tedy její pátou romantickou knížkou.



Odbornice na vaření Klára Novotná miluje dobré jídlo ve všech jeho podobách. Sport je něco, co provozuje jen proto, aby za chvíli nestrhla váhu a jen co pomyslí na posilovnu, jímá jí hrůza. Matouš Kopřiva je na rozdíl od ní sportovec tělem i duší. Pohyb je jeho životní filozofie a profesionálně leze po zamrzlých vodopádech. Ale aby se uživil, tak s kamarády provozuje firmu na aktivní odpočinek pro zaměstnance velkých firem. Míša dokáže vytáhnout z každého jeho velká tajemství, proto je tak dobrá. Bohužel je alergická na včelí bodnutí, proto musela Klára na rozhovor s Matoušem místo Míši. Ale můžeme být rádi, že šla nakonec Klára, jinak by nebyla žádná legrace. 

Co si představíte, když se řekne pekáč buchet? Já osobně spíš dozlatova vypečenou sladkou dobrotu, než nějakého osvaleného sportovce vysvlečeného do půl těla. Ale je jen na Vás, co je pro Vás zajímavější. 
Zdroj: http://cajovnaprozeny.blog.cz/
Zdroj: http://www.fanpop.com




    X






V knížce tímto slovním spojením autorka myslí obojí. Je to takový roztomilý dvojsmysl. 

Knížka se mi opravdu líbila, jako ostatně všechno, co Katka napsala. Jako autorku jsem si ji velmi oblíbila. A ještě lepší je, že knížka byla naprosto uvěřitelná. Každý, kdo má rád svou práci se mohl s Klárou ztotožnit ve chvíli, kdy šla dělat rozhovor jen proto, aby vyhověla "šéfce" i když věděla, že mluvení není její silná stránka. Rozhovorem začíná milé nahánění ze strany "zajíčka" Kopřivy, které je taky uvěřitelné. Tedy alespoň pro mě. A v knížce byl i letmý dotek na Winterovu společnost, která se objevila v příběhu S hlavou v oblacích pejru. Celé se mi to zdálo jako pěkný romantický slaďáček. To já ráda. S klidným svědomím to ale říct nemůžu, rozhodně ne po tom, co se stalo na konci. V tom je vidět další reálnost a uvěřitelnost knížky. Stát se může opravdu cokoliv a nikdo neví dne ani hodiny, kdy ho něco takového potká. Knížce dávám pět hvězdiček, protože se mi moc líbí. Určitě bych jí doporučila všem milovníkům dobré zábavy. Protože nejen, že kniha potěší romantickou dušičku, navíc i skvěle pobaví.

zdroj: veeeebookshelf.blogspot.cz

Na závěr bych chtěla poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku knihy Pekáč buchet.

Komentáře

  1. Dneska už druhá pozitivní recenze! já si tu knížku snad vážně budu muset pořídit! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kostičas - Samantha Shannonová

Fan překlady knih

Měsíční chvástačka 1/2

Letní host - Alison Andersonová

Poutník, čarodějnice a červ - Christopher Paolini

Asfalt - Štěpán Kopřiva