Na co se těšíme v listopadu 2014


Utíká to opravdu rychle. Přicházíme se seznamem knížek na listopad, které nás nějakým způsobem zaujaly. Doufáme, že si vybere každý ať už příznivec kreativní destrukce nebo fantasy.

Destrukční deník
Konečně deník, s kterým se nikdy nudit nebudete! Světový bestseller nyní i pro české tvořitele a kreativce!
Destrukční deník je pro všechny, kteří si vždycky přáli vést si deník nebo skicář, ale měli potíž s tím začít, pokračovat, nebo ho dokonce dokončit. Jeho autorkou je kanadská konceptuální umělkyně Keri Smithová, která se zaměřila na výrobu kreativních deníků, a donutí vás podívat se na svět z jiného úhlu pohledu. V téhle knížečce najdete nesmírnou sbírku nápadů, jak ji zničit (pardon, kreativně vyzdobit!). Nebojte se trhání, polévání kávou či jiných destrukčních metod, tahle kniha je k tomu určená! Destrukce je hra!
Vyjde v listopadu u nakladatelství CooBoo.



Zaklínač - Bouřková sezóna
Zaklínač Geralt. Muž, jehož posláním je chránit obyčejné lidi před magicky stvořenými nestvůrami. Mutant, který má za úkol zabíjet nepřirozené bytosti. Používá magická znamení, kouzelné lektvary a chloubu každého zaklínače – dva meče, ocelový a stříbrný. Co se však stane, když Geralt nešťastnou shodou okolností o své meče přijde? Zaklínačské zbraně mají nejen obrovskou hodnotu, ale jejich ztráta je pro majitele zároveň obrovskou potupou. Geralt je musí získat zpátky. Co nejrychleji...

Andrzej Sapkowski se na stránkách samostatného románu vrací ke svému nejpopulárnějšímu hrdinovi. Zaklínač Geralt znovu bojuje, cestuje a miluje, Marigold zpívá a lítá z průšvihu do průšvihu, čarodějové intrikují… a nad celým světem se stahují mračna – přichází bouřková sezóna.
Vyjde 14.11. u nakladatelství Leonardo.

Magie na vzestupu
Kate a její druh Curran, Pán šelem, se potýkají se závažnou situací, z níž se svírá srdce. Ve Smečce se mnoho dětí kožoměnců nedožije dospělosti, protože nejsou schopné ovládnout svá vnitřní zvířata. Sice existuje lék, který jim v tom může pomoci, ale tajemství jeho výroby bedlivě střeží evropské smečky a v Atlantě je ho k dostání jen velmi málo.
Kate nedokáže přihlížet, když trpí nevinní, ale hrozí, že řešení, jež se jim s Curranem naskytlo, může být ještě mnohem bolestivější. Evropští kožoměnci, kterým už se jednou podařilo nad Pánem šelem vyzrát, ho požádali, aby jako neutrální třetí strana zprostředkoval vyřešení jednoho sporu a zaplatí mu za to právě lékem. Kate a Curran vědí, že musejí nabídku přijmout – v sázce je přežití mladých lidí a budoucnost Smečky –, ale ani na minutu nepochybují, že míří přímo do pasti…
Vyjde v listopadu u nakladatelství FANTOM Print.

Příliš dlouhá swingers párty
Tahle kniha není žádná selanka. Tahle kniha je literární swingers party plná démonů, prastaré magie, zombií, čarodějek, sukub, děsivých artefaktů, mocných sil z počátku věků a sexu. Spousty sexu. Ale taky akce a humoru. Jinak to František Kotleta ani neumí. 

"Kotletovky jsou hodně libové záležitosti. Nadsázka, cit pro rytmus rychlých akčních filmů, exotické lokace nikdy nezastínivší starou dobrou Prahu (nebo usípanou Ostravu) a rozumný rozsah, kdy je ještě text vtipný a nesklouzává k opakování se. A ano, knihu od knihy je to lepší." 
Boris Hokr, Aktuálně.cz
Vyjde 19.11. u nakladatelství Epocha.



Temné bratrstvo
Je doba temna. Zásoby kouzla čerpaného z mrtvých bohů pomalu docházejí. Démoni a netvoři zamořují zemi a poslední hranice mezi říšemi se začínají hroutit. Žárliví mágové tří velkých měst sedí ve svých kamenných věžích a přemítají nad tou špetkou magie, která zbývá…Není to doba stvořená pro hrdiny. Hrdinské písně jsou už dávno zapomenuty, jejich činy zůstávají nezapsány.

I v takových chvílích se však najde pár odvážlivců, kteří si uchovají jiskru naděje, spojí své síly na obranu proti tyranii nesmrtelných pánů a vytvoří nezvyklou skupinu — Temné bratrstvo.
Vyjde v listopadu u nakladatelství Host.



Píseň krve
Vélin Al Sorna, zasvěcený Šestému řádu, byl od útlého dětství cvičen k boji a zabíjení ve službách víry. Řád se stal jeho jedinou rodinou. Vélinův otec byl rytířem krále Januse, panovníka sjednocené říše. Vélinovo rozhořčení, že ho otec zbavil jeho práv a v pouhých šesti letech ho nechal na prahu Šestého řádu jako nalezence, nezná mezí. Během pobytu v řádu se navíc doslechne podivné zvěsti o své matce, na niž si téměř nevzpomíná. Postupně také odhaluje důvody, které jeho otce vedly k tomu, že ho řádu svěřil. Ale jedna pravda je důležitější než všechny ostatní: Vélina Al Sornu čeká budoucnost, kterou má teprve pochopit. Budoucnost, která změní nejen říši, ale také celý svět.
Vyjde v listopadu u nakladatelství Host.


Na co se těšíte vy?


Komentáře

  1. Na Zaklínače a Destrukční deník se moc těším :)) A řeknu ti, Magie na vzestupu mě zaujala, tuto sérii vůbec neznám.

    OdpovědětVymazat
  2. Destrukční deník je něco strašného. Teda myslím překlad. Jen vidět ten název a nechci to ani otevřít. :-D Ale originál je fajn. :-)
    Zaklínače mám vyhlídnutého, na toho se těším strašně moc. Teď mě trochu zaujal i ten Kotleta, četla jsem od něj jen jednu knihu a ta mě nepřesvědčila, že bych chtěla pokračovat - byl to první díl toho nářezu nebo jak se to jmenuje. Ale už jsem tuhle novinku viděla u Medroše a když se na ni těšíte i Vy, tak na tom asi něco bude. :-) Těším se na recenzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Zaklínače se hodně těším. Sice jsem zatím přečetl jen první knihu povídek, ale jednou se k tomu dostanu. :)
      Na Kotletu se těším hlavně já, ale třeba si od něj jednou přečte něco i Hanka. Četla si článek Kotleta versus Kopřiva v aktuální Pevnosti a slušně se bavila. :)

      Vymazat
  3. Jednoznačne Zaklínač, to je jedna z mojich srdcoviek :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já se moc těším na Magii na vzestupu a upřímně doufám, že opravdu konečně vyjde. A hodně zvědavá jsem i na Píseň krve. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zaklínač! I kdybych měla zlomenou nohu, tak se do toho knihkupectví pro něho doplazím! :o)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio