BRZY VYJDE: Píseň krve

Máme pro Vás novou rubriku s názvem Brzy vyjde. Díky spolupráci s nakladatelstvím Host se s Vámi můžeme podělit o informace k novinkám.

Anotace:
Vélin Al Sorna, zasvěcený Šestému řádu, byl od dětství cvičen k boji a zabíjení ve službách Víry. Řád se stal jeho jedinou rodinou. Vélinův otec sloužil jako rytíř králi Janusovi, panovníkovi Sjednoceného království, rozhodl se však Vélina zbavit jeho práv a v pouhých deseti letech ho zanechal na prahu Šestého řádu. Chlapec ho za to nenávidí. Během pobytu v řádu se Vélin dozvídá zatím netušené podrobnosti o své matce, která zemřela, když byl ještě dítě. Postupně také odhaluje důvody, jež jeho otce vedly k tomu, že ho řádu svěřil. Jedna pravda je však důležitější než všechny ostatní: Vélina Al Sornu čeká budoucnost, kterou má teprve pochopit. Budoucnost, jež změní nejen království, ale také celý svět.

O autorovi:
Anthony Ryan (nar. 1970) pochází ze Skotska, vystudoval historii a po většinu svého dospělého života žije a pracuje v Londýně. Dlouho byl zaměstnán v britské státní správě a po úspěchu svého prvního románu Píseň krve (2013) začal psát na plný úvazek. V češtině vyjde i druhý díl plánované trilogie Tower Lord (Pán věže). V současnosti pokračuje v psaní sci-fi série Slab City Blues, která vychází v elektronické podobě, a pracuje na nové fantasy sérii.



Ohlasy
Anthony Ryan je nový autor fantasy, který je předurčen k tomu, aby do tohoto žánru otiskl svou stopu... Na scénu vstoupil nový mistrovský vypravěč.
Michael J. Sullivan, spisovatel

Hlavní adept na nejpůsobivější debut roku... Píseň krve je silný, impozantní román, který přestože má zdánlivě uzavřený konec, naznačuje pokračování.
SFFWorld.com

Naprosto strhující fantasy od nového výrazného autora nadaného velkým talentem, který prozkoumává témata, jako je válka, víra a věrnost, na pozadí neuvěřitelně akčních scén a umně vypracovaných postav.
BuzzFeed 

Fanoušci výpravné epické fantasy, jakou představuje například Kolo času Roberta Jordana nebo Píseň ledu a ohně (Hra o trůny) George R. R. Martina, si tento debut jistě oblíbí.
Library Journal

Ryan rozezněl všechny vysoké tóny epické fantasy — drsné prostředí, prastarou magii, nelítostné intriky, rozpolcenou loajalitu a krvavou akci.
Publishers Weekly

Ta kniha se prostě nedá odložit... Musel jsem ji přečíst co nejdřív, a jakmile jsem byl na konci, přečetl jsem si ji celou znovu, protože jsem se nemohl rozloučit s úžasným světem, který autor vytvořil.
Fantasy Book Critic

Zdroj: promo materiály z nakladatelství Host

Poznámka:
Navíc si můžete v kavárně na stránkách nakladatelství Host přečíst rozhovor s autorem. Mimo jiné se dozvíte, co autora zaujalo na žánru epické fantasy a jací autoři ovlivnili jeho tvorbu.

Komentáře

  1. Achjo. Já už tak strašně moc chci, aby to vyšlo. A to jsem se o tom dozvěděla teprve v něděl večer. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, vypadá to hodně dobře. Sám se těším až se do toho budu moct začíst. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Bohové Olympu: Proroctví - Rick Riordan