BRZY VYJDE: Bertík a čmuchadlo

Máme pro Vás novou rubriku s názvem Brzy vyjde. Díky spolupráci s nakladatelstvím Host se s Vámi můžeme podělit o informace k novinkám.



Začaly prázdniny. Jedu s mamkou a Richardem na jeho chalupu. Ale nechce se mi tam. Radši bych zůstal u táty. Mohl bych celej den hrát hry na počítači, pít Fantu a jíst třeba hranolky anebo něco jinýho, co bych chtěl.

Anotace
Bertíkovi je devět. Rodiče se rozvedli a on žije s maminkou, která si našla nového přítele. Bert mu říká Rypouš. Ostatně, celou tu životní změnu nese velice těžce. Připadá mu jako zrada. Chci, aby bylo všechno jako dřív! Vzteká se. Žárlí. Na všechny kolem sebe je protivný. Až jednou potká v lese za chalupou zvláštní mluvící zvíře — čmuchadlo — a skamarádí se s ním. Dokáže neočekávané přátelství s tajemným tvorem změnit Bertíkův pohled na svět?

Dětskou knížkou Bertík a čmuchadlo se na literární scénu vrací úspěšná spisovatelka a scenáristka Petra Soukupová. Po oceňovaných titulech pro dospělé K moři (2007; Cena Jiřího Ortena), Zmizet (2009; Magnesia Litera 2010 — Kniha roku) a Marta v roce vetřelce (2011) napsala Petra Soukupová svou první knihu pro dětské čtenáře. Originální, autentický příběh přátelství a hledání vnitřní rovnováhy je podle autorky určen všem dětem, které se občas cítí samy.

Kniha Bertík a čmuchadlo vychází 30. září. Autorem ilustrací je výtvarník a grafik Petr Korunka, o typografickou úpravu se postaral Martin Pecina. Knihu Bertík a čmuchadlo zařadil herec Lukáš Hejlík do programu scénického čtení LiStOVáNí, premiéru bude mít za účasti autorky 2. listopadu. Vydavatelství OneHotBook připravuje audioknihu. Petra Soukupová knihu představí na 24. Podzimním knižním veletrhu v Havlíčkově Brodě v pátek 17. října.

Trailer



Na autorčiny Facebookové stránky se můžete podívat zde nebo zde


Zdroj: promo materiály z nakladatelství Host

Poznámka:
Navíc si můžete v kavárně na stránkách nakladatelství Host přečíst rozhovor s autorkou. Mimo jiné se dozvíte, jaké knížky měla ráda, když byla malá a kdo nebo co je to vlastně čmuchadlo.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø