Na co se těšíme v září 2014


Utíká to opravdu rychle. Je to už delší doba co na blogu byla tahle rubrika. Přicházíme s novým seznamem knížek, které nás nějakým způsobem zaujaly. Doufáme, že si vybere každý ať už příznivec YA nebo fantasy.

In Nomine Sanguinis
George Maybach Frederickson, pravým jménem Oziáš Jiří Rys, má svá tajemství, dobrodružnou povahu a pozitivní vztah k masu. Krvavému masu. Po letech strávených u britských speciálních jednotek se začíná nudit a hledá něco zajímavějšího, zábavnějšího.

Dostává však jednoduchou zprávu – doma potřebují pomoct. Přestože své pokrevní příbuzné již víc než generaci neviděl, vrací se do rodných kopců a – málem umírá.

Nejjistější způsob, jak přežít, je utéct. Ale Oziáš Jiří Rys nemůže utéct. Krev není voda. Nevěří, že se z beskydských lesů dokáže vrátit živý, ale udělá všechno, aby rodině pomohl, aby je zachránil…
Vyjde 1.9. 2014 u nakladatelství Triton

Doctor Who: Závoj smutku
Britský kultovní seriál Doctor Who se zapsal do Guinessovy knihy rekordů jako nejdéle vysílaný televizní sci-fi seriál. Dočkal se uvedení na českých obrazovkách a nyní přichází v knižní podobě. 

Vydejte se na cestu spolu s tajemným humanoidním mimozemšťanem, který si říká Doktor a cestuje časoprostorem ve své vesmírné lodi TARDIS. Závoj smutku nás přenáší do dob dávno minulých – je 23. listopad 1963, den po zabití Johna F. Kennedyho. Tváře mrtvých se noří odevšad, začínají mluvit a křičet… a cpát se do našeho světa. Dokáže se Doktor ponořit do svého smutku, aby zachránil lidstvo?
Vychází 10.9. 2014 u nakladatelství Jota



Nebe 3: Do Poklidné modři
Árie a Perry jsou rozhodnuti najít Poklidnou modř, bezpečné útočiště před éterovými bouřemi dříve než Sobol a Hess. V jeskyni, kde nalezli provizorní útočiště, se snaží usmířit obě skupiny, Osadníky a Outsidery, které spojuje jen nenávist k jejich zoufalé situaci. Čas běží a je třeba zachránit Uhlíka, kterého kvůli jeho neobyčejným schopnostem unesli Sobol s Hessem. Pak dorazí žalem zničený, rozzuřený Roar a svou touhou po pomstě všechny uvrhne do nebezpečí.
Perrymu a Árii nezbývá než sestavit zcela nepravděpodobnou družinu a vydat se na beznadějnou záchrannou akci. Uhlík není jen klíčem, který jim odemkne Poklidnou modř, a jedinou nadějí na přežití – je to i jejich kamarád. V umírajícím světě má smysl jediné – přátelství.
Vychází v září u nakladatelství Knižní klub


Svitky z londýnského mostu
Lehce humorná detektivka s fantasy prvky odehrávající se na londýnském mostě roku 1306. Na této monumentální stavbě připomínající svérázné město se kromě nekonečných davů pocestných vyskytují i duchové, rozličná tajemná stvoření a samozřejmě lapkové, podvodníci a vrazi.

Vyřeší londýnský konstábl Thomas Collingham a jeho přítel koroner Lionet zapeklitý případ muže, který byl zabit desetkrát, poradí si s případem svaté kočky, vybojují zápas s ohnivým salamandrem a zjistí, jak je možné, aby nebožtíci tancovali?
Vychází v září u nakladatelství Straky na vrbě



Na co se těšíte vy?


Komentáře

  1. Skoro jsem si řekla, že bych mohla začít sbírat Doctora Who v CZ, ale on to je až 51. díl těch new adventures :( Teď mám dilema :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím přesně jak to má Jota s Doctorem Who v plánu, ale každopádně příští rok má vyjít Dalecká generace což je 50. díl.

      Vymazat
  2. In Nomine Sanguinis a Doctor Who jsou jasní kandidáti i u mne! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím si nejdřív přečíst Visio in Extremis, ale těším se. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio