Knihosloví #5 Láska hory přenáší


Knihosloví aneb přísloví v knihách. Projekt, který jsme vymysleli s Hančou. Na formát projektu jsme se inspirovali VeEee a jejím Třicetidenním knihobraním. Více informací najdete v úvodním článku.

Láska literárních postav. Jaké dvojice jsou vaše oblíbené? Máte nějakou oblíbenou láskyplnou scénu?

Hanča
Polibek pro Annu - Stephanie Perkins
Příběhy plné lásky mě vždycky chytí za srdce. Zvláště, když se do toho připletou tak úžasní hrdinové, jako jsou Anna a Étienne St. Clair. Líbí se mi na nich, že jsou takoví normální. V některých knížkách bývají hlavní hrdinové až nechutně skvělí a tak krásní, že by okamžitě mohli vyhrát Miss world. Líbí se mi uvěřitelné postavy a Annu s Étiennem jsem si naprosto zamilovala.





Martin
Rapsodie - Elizabeth Haydonové
Láska je součástí života každého z nás a nevyhýbá se ani literárním hrdinům. Nemusíte kvůli tomu číst ani vyloženě romantickou literaturu, zamilované dvojice najdete i ve fantasy literatuře. Fantasy trilogie, kterou začíná právě Rapsodie, je částí většího cyklu přirovnávaného ke Kolu času nebo Meč pravdy.

Tajemný Meridion za pomoci střihačky času spojí osud Gwydiona a Emily. Přestože je jim teprv čtrnáct let a znají se jenom chvilku, zamilují se do sebe. K mému zklamání Meridion stejně snadno jejich vlákna vrátil do původní časové roviny. Tímto ovšem všechno začíná a přidávají se další dějové linky.






Komentáře

  1. Martine ty Tvoje knihy mě trošku děsí, to bych měla tak na půl roku :D Ale je zajímavé, že je to zase něco jiného :) Hančo Polibek pro Annu jsem četla a líbil se mi, ale ne tak moc, po všech kladných recenzích jsem čekala o něco víc :) Ale oba moc pěkné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rapsodie je opravdu pořádný špalek. Trochu se děsím jestli se nerozpadne. Na druhou stranu, kdyby nakladatelství zvolilo o něco větší formát... Každopádně je to skvělé fantasy.

      Vymazat
    2. Díky :-) Fotky má jako vždy na svědomí Martin :-)

      Vymazat
  2. Ano, ano - Rapsodie je pořádná bichle :D Tak doufám, že stojí za to! :)
    Polibek pro Annu jsem nečetla, ale několik kladných recenzí už mám za sebou :)
    Moc pěkné fotky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné fotky! :-) Polibek jsem nečetla, ačkoli na něj slyším/čtu jen samou chválu, nějak na ty slaďárny moc nejsem :-D
    A Rapsodie? Slyším o ní prvně, ale ta tloušťka mě zabíjí! :-D Vhodná alternativa v případě, že doma zapomenete pepřák, protože tímhle někoho přetáhnout...! :-D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Bohové Olympu: Proroctví - Rick Riordan