BRZY VYJDE: Kostičas

Máme pro Vás novou rubriku s názvem Brzy vyjde. Díky spolupráci s nakladatelstvím Host se s Vámi můžeme podělit o informace k novinkám.





Anotace
Příběh začíná v roce 2059. Devatenáctiletá Paige Mahoneyová pracuje v londýnském kriminálním podsvětí, kde působí jako jakási „spojka“ či „posel“ — je krajinochodec, zvláštní typ jasnovidce, a díky svým schopnostem se dokáže vnořit do mysli druhých lidí. Žije v represivním režimu Scion, kde páchá velezradu už jen tím, že dýchá. Jednoho dne se její život navždy změní. Je přepadena, unesena a převezena do někdejšího Oxfordu, města, které před dvěma sty lety zmizelo z map. Tam je Paige vydána na milost a nemilost Strážci, nejkrásnější, ale zároveň nejděsivější bytosti, jakou kdy potkala…

O autorce
Samantha Shannonová (nar. 1991) se narodila a vyrostla v Západním Londýně. Vystudovala anglický jazyk a literaturu na Oxfordské univerzitě. Psát začala v patnácti letech a Kostičas je jejím prvním publikovaným románem. Zároveň jde o první knihu z plánované sedmidílné série, již vydává britské nakladatelství Bloomsbury. Mladé autorce se záhy začalo přezdívat „nová Rowlingová“. Kniha ihned po vydání obsadila přední příčky žebříčku bestsellerů deníku The New York Times, překládá se do sedmadvaceti jazyků. Filmová práva na adaptaci románu vlastní společnost 20th Century Fox. V říjnu 2014 vyjde druhý díl série nazvaný The Mime Order.

Trailer ke knize



Ohlasy
Oslnivě inteligentní, vtipný a okouzlující příběh o nezměrné odvaze, hrdinském soucitu, neskutečné lásce a hledání svobody. 
Booklist

Skutečně výjimečné a vzrušující. 
Andy Serkis, herec a představitel Gluma z Pána prstenů

Kostičas vykresluje kriminální podsvětí budoucnosti, v němž žijí jasnovidci — částečně se jedná o fantasy, částečně o dystopii plnou intrik. Je to svět impozantního rozsahu za doprovodu tolkienovských příloh, slovníků i map. 
Vogue

Kniha Kostičas překypuje bohatstvím nápadů, její dobrodružný příběh vás zcela pohltí. Najdeme v ní ozvěny Narnie, pohádek i knih o dystopické budoucnosti. 
Alexandra Pringleová, šéfredaktorka Bloomsbury

Zdroj: promo materiály z nakladatelství Host

Poznámka:
Navíc si můžete v kavárně na stránkách nakladatelství Host přečíst rozhovor s autorkou. Mimo jiné se dozvíte, proč si autorka vybrala zrovna sci-fi, co říká na to, že jí přezdívají „nová Rowlingová“ nebo kdo pro ní byl inspirací.

Komentáře

  1. Na tuhle knížku jsem vážně zvědavá, vypadá moc dobře! A ten trailer je dost povedený. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka vypadá podle anotace moc dobře, určitě mám v plánu si ji někdy přečíst :).

    OdpovědětVymazat
  3. Knížka vypadá podle anotace moc dobře, určitě mám v plánu si ji někdy přečíst :)).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kostičas - Samantha Shannonová

Měsíční chvástačka 1/2

Letní host - Alison Andersonová

Poutník, čarodějnice a červ - Christopher Paolini

Asfalt - Štěpán Kopřiva