BRZY VYJDE: Čtvrtky v parku

Máme pro Vás novou rubriku s názvem Brzy vyjde. Díky spolupráci s nakladatelstvím Host se s Vámi můžeme podělit o informace k novinkám.


Anotace:
Co byste dělaly, kdyby váš manžel po dvaadvaceti letech společného života zničehonic opustil manželskou postel? Když se to stane Jeanie Lawsonové, nerozumí tomu a od svého muže George požaduje vysvětlení. Zamiloval se do jiné? Udělala snad ona něco špatně? George však zarputile mlčí. Nejlepším dnem celého týdne se pro Jeanie stává čtvrtek, kdy chodí se svou vnučkou do parku. Tam se seznámí s Rayem, milým, pohledným a zábavným mužem, který je v mnoha ohledech pravým opakem George. Najde v sobě Jeanie odvahu dát lásce druhou šanci, všem navzdory?

O autorce
Hilary Boydová (nar. 1949) pracovala jako zdravotní sestra a později jako manželská poradkyně. Ve třiceti letech vystudovala anglickou literaturu na Londýnské univerzitě, začala psát texty o zdraví a přispívat do deníku Daily Express. Je vdaná za filmového režiséra Dona Boyda, má tři dcery a žije v Londýně. Vydala šest populárně-naučných knih, v nichž se zabývá tématy jako deprese, nevlastní rodičovství či těhotenství. Čtvrtky v parku (2011) jsou jejím prvním románem. Anglické verze se dosud prodalo více než 170 tisíc výtisků a jen v Británii přes 500 tisíc e-knih. Práva byla prodána do osmnácti zemí. Boydová vydala další dva romány: Tangled Lives (Spletité životy, 2012) a When You Walked Back into My Life (Když ses vrátil do mého života, 2013).

Trailer ke knize


Ohlasy 
Něžný a neobvyklý milostný příběh. Boydová zobrazuje rodinný život stejně poutavě jako Joanna Trollopeová, ale daleko vtipněji. Nejlepší je tehdy, když píše o zdech, které kolem sebe rodiny řadu let stavějí, aby se ochránily před vnějším světem.
Daily Mail 

Hřejivý příběh o milostném vztahu v pokročilejším věku. 
The Daily Telegraph

Zdroj: promo materiály z nakladatelství Host

Poznámka:
Navíc si můžete v kavárně na stránkách nakladatelství Host přečíst rozhovor s autorkou. Mimo jiné se dozvíte, proč autorka vůbec začala psát a proč si vybrala ke knize právě tohle téma.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Na půl cesty do hrobu - Jeaniene Frost

Mariňáci - Robert Fabian

Aktuality 18. týdne: Jeho temné esence

Poutník, čarodějnice a červ - Christopher Paolini

Ve stínu slunce - Jakub Mařík

Asfalt - Štěpán Kopřiva