Týden s knížkou #32


Týden s knížkou vychází z dílny Rodaw z Knihánkova. Toto meme nás velmi zaujalo a proto jsme se rozhodli do něj zapojit. Každou neděli přineseme aktuální informace o tom, co jsme za týden přečetli a také představíme knížku, kterou momentálně čteme. :-).


Martin
Ukazuje se, že frekvence jednou za dva týdny bude pro tenhle článek ideální. Minule jsem právě četl Conana: Meč s fénixem a jiné povídky, ale i když jsem ho dočetl po dalších šesti dnech už bych se tu jen opakoval. Navíc zájemci si TADY můžou přečíst recenzi.


Přečtené
Piráti! Dobrodružství s bílou velrybou - První díl téhle série jsem nečetl, ale nijak to při četbě nekazilo zážitek. Určitě bych si rád přečetl další knihy (jestli u nás tedy vyjdou) a příležitostně snad i tu první. Jde o pěkně vtipnou  knížku, která pobaví. Takové první shledání Achaba a Pirátského kapitána stojí za to. Snad se brzo podívám i na filmové zpracování podle prvních dvou knih. Recenze je k přečtení TADY.

Perunova krev I. - Na novou knihu od Františka Kotlety jsem se opravdu těšil. Příběh slibující slovanské bohy, magii a vlkodlaky zněl opravdu zajímavě. Ale první díl byl celkem zklamání. Tedy, ne že by kniha byla špatná, pořád jde o čtivou záležitost. Jen jsem si myslel, že bude knížka lepší.



Právě čtu
Děti plástve I. - Jsem na stránce 114 z celkových 280, tedy skoro v polovině. Předchozí knížku Plástev jedu jsem nečetl, ale v tomto případě to není problém, protože se jedná o volné pokračování. Navíc po krátké bezejmenné kapitolce o cestě kapitána Clarka je Intro, kde autor vysvětluje, jak funguje svět rozdělený do pláství a shrnuje předchozí příběh. Pak už nic nebrání ve vyprávění příběhu nového. Při čtení se vyplatí dávat pozor, protože zpočátku je Ronodon mladý člen kmene a pak se bez nějakého varování přesuneme do doby, kdy je z něj stařec. Příběh je to opravdu zajímavý a čtivý. Sám jsem zvědavý, jak to celé dopadne.


Hanča
Přečtené
Noční směna - co se dá dělat, čtu holt pomalu. Noční směnu se mi povedlo dočíst minulou sobotu a protože někteří z vás vyjádřili zájem o recenzi, rozhodla jsem se že bude. Ještě vychytávám mouchy a můžete se těšit zítra. Snad se Vám bude líbit.


Právě čtu
Sexy vrásky a velké lásky - když jsem si četla ukázku z knížky, vypadalo to, že bude supervtipná. V ukázce byl totiž seznam věcí, které dělá převážně proto, že je jí 46. Smála jsem se jako blázen, tak jsem si myslela, že bude taková celá. Zatím jsem tedy zhruba v polovině, ale už nějakou dobu přemýšlím, jestli jsem náhodou jenom něco nepochopila. Nebo je to možná tím, že ve svých pětadvaceti se na věci, které řeší hrdinka, dívám jinýma očima. Přece jenom, dělí nás jednadvacet let. A taky některé výrazy mě trošku dostávají. Třeba slovo gaťky. A když už jsem to četla na jedné stránce aspoň po šesté, tak mě to rozesmálo, jen jsem to viděla první písmenko :-)


Doufáme, že se Vám náš článek líbil. A co teď čtete vy?


Komentáře

  1. Jsem ráda, žes nečetl Plástev jedu (jako já ti, Martine, přeju, abys to četl), protože jsem chtěla vědět, jestli bych si ji musela dokoupit, abych si mohla přečíst Děti plástve. :)
    A film Piráti! je úžasný. A knížku bych si taky chtěla přečíst. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidím. Koukal jsem na Palmknihy, že bych si třeba Plástev jedu koupil pak do čtečky, ale není tam. Na druhou stranu jsou tam další knížky od Pecinovského.

      Na film se těším. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø