Posuď knihu podle obalu #15


Tohle meme vymyslela Siky z Knižního doupěte. Každou středu budeme publikovat článek, který bude obsahovat knížku, kterou právě čteme.

Název knihy: Conan: Meč s fénixem

Autor: Robert E. Howard

Anotace:
Barbar Conan pocházel z hornaté a divoké Cimmerie. Již od mládí vynikal obrovskou silou a brzy se začal účastnit loupežných nájezdů na sousední státy. Během jednoho z nich padl do zajetí a tak začala jeho kariéra dobrodruha, který svým mečem dokázal rozvrátit trůny i těch nejmocnějších království. Postava odvážného Cimmeřana si okamžitě získala srdce čtenářů. Během svého života R. E. Howard napsal dvacet jedna conanovských příběhů, čtyři z nich ale vyšly až posmrtně. Jeho hrdina ovlivnil desítky fantasy autorů, kteří stále dopisují další a další kapitoly barbarské ságy.


Můj názor:
Nakladatelství Omega připravilo nové vydání Conanových příběhů a právě se díváte na obálku první knihy. Ilustrace je hodně akční, barbar se s divokým výrazem ohání mečem a kolem létají končetiny. Obrázek působí trochu komiksově, ale to vůbec nevadí. Na druhou stranu bych se klidně obešel bez dodatku A JINÉ POVÍDKY - alespoň to nemuselo být červeným písmem. Celkově se mi nové zpracování líbí a jsem rád, že nevyšlo jako paperback, ale v pevné vazbě. Tahle klasika si to zaslouží.


Jak se obálka líbí vám?

Komentáře

  1. Přijde mi taková zvláštní, ale asi se bude hodit k ději. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba se ti bude víc líbit obálka další knihy povídek s názvem Conan: Hodina draka. :)

      Vymazat
  2. Obálka špatně nevypadá, jen mě do očí bije název. Asi bych ho udělala menší a nejspíš do červena/růžova/prostěvpodobnémodstínupozadí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každopádně ty povídky stojí za přečtení. ;)

      Vymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio