Věk magie: Do propasti - Bernd Perplies


Kdo nečetl předchozí díly, ať se nepřibližuje!!!

Autor: Bernd Perplies
Překlad: Vladana Hallová
Název série: Magierdämmerung (soumrak kouzelníků)
Pořadí v sérii: 3
Počet stran: 468
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
Londýn 1897. 
Hrozba zániku lidské civilizace jak ji známe je stále větší. Jonathan musí společně se svými přáteli pradávný zdroj magie zkrotit a navždy uzavřít. Aby se dostali k místu, kde je zdroj ukryt, musí nastoupit na palubu lodě navěky zahalené mlhou. Podaří se jim uniknout před nebezpečím, které se na lodi skrývá? Dostanou se včas ke zdroji magie? Čas ubíhá a síla magie roste…
Po vytvoření nové pečeti na magický prazdroj se Jonathan Kentham spolu s Kendrou a přítelem Robertem vydávají k ostrovu, kde byla ta tajemná magická síla celé věky spoutána a teprve před několika dny jí šílený mág Wellington osvobodil. Zatroubí tedy na roh, který dostali od Kendřina dědečka, ale nějak se nic neděje. Čekají a čekají a už by chtěli zatroubit znovu když tu se na obzoru objeví podivná mlha, která se blíží proti větru. V té magické mlze se nachází létající koráb. Trojstěžník řízený tajemným Holanďanem je má dopravit až k prazdroji. 
Jako obvykle tu máme další dějové linie. Ve druhé sledujeme příběh Jupitera Holmese, kočkoducha Watsona, vozky Randolpha Browna a Lionidy Diodatové, kteří se chtějí k prazdroji dostat také vzduchem. Jejich vzducholoď Gladius Dei se rychle přibližuje k ztracené Atlantidě.
Ve třetí dějové linii je hlavním Wovoka, indiánský věštec a jeden ze Strážců prazdroje magie. Měl vidění sama sebe na velké černé lodi plavící se po oceánu. Proto se vydává magickou trhlinou do New Yorku, kde chce hledat svůj dopravní prostředek. Ta velká černá loď je USS Brooklyn, válečná loď, která má namířeno rovněž k prazdroji.
Londýnská linie vypráví o hrstce kouzelníků, kterým se podařilo utéct ze zajetí Úsvitu magie, osnují plán, jak zabránit Wellingtonovi, aby se ujal vlády nad obrovskou magickou silou. Chtějí šílenému mágovi podat dopis od anglické královny, který ho má utvrdit v tom, že Spojené království za ním nestojí a jeho plány neschvaluje. Doufají, že ho to od všeho odradí, protože mág se pořád ohání vyšším dobrem pro monarchii. S pomocí princezny Feodory se jim podaří získat dopis a vydávají se na cestu rovněž po moři na lodi s turbínovým pohonem. Je to nejnovější vynález a zároveň nejrychlejší loď, která byla doposud vyrobena.
Všechny čtyři prostředky mají namířeno k Atlantidě a chtějí prazdroj magie uzavřít. V tom jim ale bude chtít zabránit sám zloduch Wellington, který má šílené plány s vytvořením magických zombíků. Tento svůj nápad zkouší v poslední dějové linii. Povede se našim hrdinům dorazit na ostrov dřív, než Wellington vypustí svou šílenou armádu a zničí svět obrovskou koncentrací magie?

Bernd Perplies je německý spisovatel, překladatel a novinář. Rovněž je součástí překladatelského týmu románů Star Trek. Jeho první kniha Sohn des Fluchbringers z trilogie Tarean vyšel v roce 2008. Jeho nová série Magierdämmerung je rovněž trilogie a její první díl u nás vyšel v září 2012 pod záštitou nakladatelství Fragment. Knihu bych zařadila do žánru steampunk fantasy.

Důležitých postav je v této knížce dost a dost. Zaprvé Jonathan Kentham, bývalý reportér magazínu Strand. Narozdíl od minulého dílu má více schopností, protože se do něj přenesla Drummondova moc předtím než zemřel. Bohužel se ještě pořád nenaučil ovládat vlákna tak, aby se mohl účinně bránit. Ale zásluhou pilného cvičení se mu přece jen podaří nějaký ten užitečný manévr zvládnout. Dále je tu Kendra, mladá skotská kouzelnice. Bohužel přišla o dědečka, takže je nazlobená a ztratila víru v krásu magie, protože kolem vidí jenom samé zlo. Doufejme, že změní názor, protože magie není jenom nástroj zla, ale i nový způsob, jak bádat, uzdravovat lidi a spoustu dalších. Robert Pennington vyrazil s přáteli na Bludném Holanďanovi k prazdroji. Problém je, že potom, co spadli spolu s Francouzem do víru magie, se v něm ten ošklivý chlapík usídlil. To je ale špatné, protože jediným úkolem toho zloducha bylo zabít Jonathana. V Robertovi se vaří protichůdné pocity a počkejte si, kdo nakonec vyhraje. Dále jsou tu Randolph Brown, Jupiter Holmes a Watson. Do jejich skupiny patří i Lionida Diodatová. Na začátku to sice tak nevypadá, ale nakonec se projeví jako fajn ženská. 

Knížka se mi opravdu moc líbila. Příběh byl napínavý a ke konci jsem ani nedýchala. Vzhledem k několika skupinám, které se k Atlantidě blížily z několika stran, jsem byla moc zvědavá, kdo vlastně dorazí první. A po jistých událostech nebylo jasné, jestli vůbec dorazí. Příběh byl jako vždy rozdělen do několika dějových linií, které byly oddělené krátkým popisem kdy a kde se nacházíme. Kapitoly byly jako vždy nadepsané krátkým článkem z novin, který se věnovat aktuálnímu dění. Na závěr série byla knížka skvělá. Všechno bylo napínavé do posledního momentu a Jonathanovo konečné rozhodnutí bylo opravdu překvapivé. Knížce dávám pět hvězdiček, protože je opravdu skvělá. Navíc se tahle série může pyšnit nádhernými obálkami a tahle není výjimkou.

zdroj: veeeebookshelf.blogspot.cz

Na závěr bych chtěla poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kostičas - Samantha Shannonová

Fan překlady knih

Měsíční chvástačka 1/2

Letní host - Alison Andersonová

Poutník, čarodějnice a červ - Christopher Paolini

Asfalt - Štěpán Kopřiva