Knižní chvilky #5


Dnes tu máme nový projekt, který vymyslela TerezZ. Knižní chvilky budou takový pravidelně nepravidelný příspěvek, který se tu bude objevovat jak to zrovna půjde.

Doufáme, že jste měli krásný Štědrý den s lidmi, které máte rádi. Pro dnešek tu máme trochu speciální Knižní chvilky ve vánočním duchu. Snad ani nebude vadit, že těch knížek nebude tolik. Ale i tak vás čeká několik pěkných fotek.

V první řadě tu máme dárek od rodičů Hanky - deskovou hru AZ KVÍZ. Už za sebou máme dvě hry a je to fajn zábava. Pravidla jsou jednoduchá (jeden papír A5) a nic nebrání v okamžité hře. Kdo sleduje alespoň občas onen televizní pořad, ví o co jde. Ve hře dvou hráčů si otázky pokládají sami soupeři a souboj o tmavě šedé (špatně odpovězené) pole rozhoduje hod kostkou. Komu padne větší číslo, vyhrál políčko.



Goblini s.r.o. jsem dostal k předplatnému Pevnosti PLUS - stačilo si připlatit za poštovné. Tady máme s Hančou odehránu jen jednu hru, ale taky se nám to líbilo. Celá hra je opravdu krásně provedená. Na fotkách není vidět všechny součásti, které hra obsahuje, protože je jich hodně. Například hrací figurky vypadají jako opravdoví goblini. :)



Už tradičně před vánoci jezdíme k Hančiným rodičům, kde se peče cukroví. Asi tak okolo 20 druhů podle toho kdo co má rád. Na fotce jsou vyskládané na patrovém talíři. Dál také vánoční hvězda a doma vyráběný adventní věnec.


A nakonec časopis Pevnost, který má nového šéfredaktora a také logo. Hlavně jsem chtěl ukázat novou podobu Edice Pevnost. Nejenže se změnila grafická podoba obálky, ale i vnitřek a rozměry.


Co na nové knižní chvilky říkáte?




Komentáře

  1. Přeji krásné svátky, užijte si to pěkně v klidu a pohodě. :-)
    Jak se mi nové zpracování Pevnosti nelíbí, tak edicí si to u mě docela polepšili. Vypadá pěkně, mnohem lépe než ty minulé. Ale to logo je pro mě pořád mínus. :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme, taky se měj hezky. :)
      Edice mě dost potěšila, hned se to líp bude číst. Jiný papír, větší písmo i celkový formát knížky. Na logo Pevnosti si budu muset zvyknout, ale články jsou pořád pěkné.

      Vymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø