Na co se těšíme v listopadu


Máme tady listopad a s ním i zimu a plískanice. Nic nesvádí ke čtení tolik, jako ošklivé počasí a my Vám proto přinášíme knížky, které nás v listopadovém "edičáku" zaujalo.

Pro tento měsíc jsme vybrali tyhle:

Tajemství Elly a Michaela
Chtěla se stát někým jiným. A on chtěl, aby zůstala stejná jako dřív…
Ella dříve nosila srdce na dlani, bylo jí všude plno a zvysoka kašlala na všechna pravidla. Pak ale nastoupila na vysokou a udělala za dřívějším životem tlustou čáru. Stala se z ní nová Ella, která dělá, co se od ní čeká, je smířlivá a pečlivě skrývá všechny své problémy. Jenomže se blíží prázdniny a Ella nemá kam jet. Leda domů. A tam hrozí, že všechno, co v sobě tak pečlivě pohřbila, znovu vyplave na povrch. Zvláště když vedle bydlí Michael.
Je chytrý, sexy a sebevědomý. Dokáže se Elle dostat pod kůži jako nikdo jiný. Ví o ní všechno, zná její nejtemnější tajemství. Odjakživa ji miloval a teď je odhodlaný probudit v ní znovu takovou Ellu, jaká byla dřív. A je ochoten pro to udělat cokoli…
Vyjde 27.11.2013 u nakladatelství Domino


Krvavý písek
Když hledáte ztracenou duši, neztratíte i tu svoji?
Síla jejího vlka a indiánská magie. Spolu i proti sobě.
Tentokrát musí kousnout hodně hluboko.
Až na krev.
Vytržená z domova, který konečně našla. Z náruče muže, kterého milovala, kterému měla stát po boku. Teď cestuje rozpálenou krajinou amerického jihozápadu společně s indiánským šamanem a v hlavě má temný stín, jenž dříve nebo později vypluje na světlo. Potkává lidi, které nikdy potkat nechtěla. Lidi, pro něž jsou lykantropové jen hodně odolnou hračkou pro zvrhlé hry. Tori musí bojovat o hrdost a o život. Nejen svůj. Musí se vydat do míst, horkých jako peklo a rudých jako písek Arizony.
Vyjde v listopadu 2013 u nakladatelství Fantomprint





S hlavou v pejru
Stačí okamžik a váš život může být vzhůru nohama! Něco o tom ví i Markéta, kreativní ředitelka malé reklamní agentury, které víkend v jižních Čechách změní život. Kam se poděla profesionálka z města, která to má v hlavě srovnané? Pár sebevíc příjemných chvil na vesnici po boku typického "vidláka" přece nemůže změnit celý pohled na svět! Nebo snad ano?...
Vyjde v listopadu 2013 u nakladatelství Fragment







Ú.P.V.O. 2: Duše benátek
Tvůrce Hellboye a Úřadu paranormálního výzkumu a obrany, Mike Mignola, se spojil s těmi nejlepšími komiksovými scenáristy a výtvarníky, aby je zapojil do bizarních vyšetřování. Vyjedou po stopách prokletých vlaků, nacistických válečných zločinců, pomstychtivých duchů utopených čarodějnic, uvězněné bohyně stok, strašidel pod postelemi a na řadu přijde i neočekávaný výskyt zombie. A to vše jen v jedné knize.
Vyjde 4.11.2013 u nakladatelství Fragment






Bleach 10 - Tattoo on the sky
Ičigo a jeho přátelé se konečně dostávají do Soul Society, avšak zde jejich záchranná výprava zdaleka nekončí. Napřed totiž musí překonat zeď, která je dělí od Rukiina vězení, a pomoci jim může jedině tajemná Kúkaku a její děsivý vynález. Podaří se našim hrdinům proniknout v pořádku ke dvoru, nebo se jejich cesty rozdělí? A jak se vypořádají s nebezpečnými kapitány dvorní stráže, kteří jsou odhodláni každého vetřelce bez milosti zabít?
Vyjde 25.11.2013 u nakladatelství Crew






Zběsilá bezmoc
Napínavý thriller, který vám odhalí bezpráví v naší zemi.
Mladá dívka je surově napadena, znásilněna a zavražděna. Její otec, univerzitní profesor, marně čeká na spravedlnost. Útočníci jsou propuštěni na svobodu. Sám tedy bere do rukou zbraň a vykoná jediný trest, který považuje za spravedlivý - trest smrti. Poté musí zmizet. Policie má totiž jediný cíl - najít ho a zlikvidovat, aby nemohl nikomu popsat skutečnou vládu zločinu v naší zemi. Jeho výpověď ohrožuje mnoho vlivných lidí, a za to se platí nejvyšší cena...
Vyjde 6.11. u nakladatelství Fragment


Perunova krev 1
První část nového dvoudílného románu Františka Kotlety, v němž nechybí typické ingredience pro nejkontroverznějšího autora současné tuzemské fantastiky: brutalita, sex a nadsázka.
Sebevražední teroristé, bomby v hrncích i pytlících od mouky, miny, které mohou být nastraženy kdekoliv, rakety přilétající odkudkoliv a islamisté toužící po trofeji s vlaječkou NATO na uniformě. To všechno byl čajový dýchánek proti tomu, co na Martina Fridricha čeká v Praze. Akce, která měla vydělat dost peněz pro partu afghánských veteránů, se zvrtne a diamanty milionové hodnoty mizí v rukou neznámých útočníků, z nichž každý je silnější a nebezpečnější než rota mudžáhedínů. Jenže tady jde o miliony, jasný? Je třeba povolat do zbraně staré přátele a získat kořist zpět. Ať si je v tom třeba magie, tlupa vlkodlaků nebo někdo mnohem, mnohem mocnější.
Vyjde v listopadu 2013 u nakladatelství Epocha







Potoky krve
Tři příběhy z Malazského světa
Vyjde v listopadu v nakladatelství Talpress











Dlouhá země
Obvykle, když neměl co na práci, naslouchal Tichu. Tady bylo Ticho velmi slabé. Téměř se ztrácelo ve zvucích obyčejného světa. Chápali vůbec lidé v téhle naleštěné budově, jak jsou hluční? Řev klimatizace a počítačových větráků, slyšitelné, ale nesrozumitelné mumlání mnoha hlasů... tohle byla kancelář TransZemského Institutu, což byla paže Černé Společnosti. Anonymní kanceláři, která byla samý sádrokarton a chrom, dominovalo obrovské logo firmy, šachový kůň. Tohle nebyl Jošuův svět. Nic z toho nebylo z jeho světa. Kdybychom šli skutečně ke kořenům věci, on vlastně ani žádný svět neměl, měl je všechny. Celou Dlouhou Zemi.
Vyjde v listopadu u nakladatelství Talpress




Levhart
8. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. Norským hlavním městem otřásl nález dvou ženských těl i způsob jejich smrti. Obě totiž utonuly ve vlastní krvi. Oddělení vražd čelí záhadě – bodné rány ve tvářích obětí jsou četné, pravidelné, a navíc byly vedeny zevnitř úst. Jaká vražedná zbraň je mohla způsobit? Mladá kriminalistka Kaja Solnessová je vyslána do Hongkongu, aby odsud přivedla zpátky do Osla jediného člověka, který může takový případ vyřešit. Jenže Harry Hole se v milionovém městě skrývá nejen před věřiteli, ale zvláště před vzpomínkami a přízraky z minulých případů a nemá sebemenší zájem se do vlasti vrátit. Kaja se musí uchýlit k citovému vydírání. Vyšetřování pak Harryho zavádí nejen na zasněžené opuštěné pláně v norských horách, nýbrž i do horké Afriky na úpatí sopky. A jde v něm o život. Vrah je silný, chytrý a bezskrupulózní a v souboji s ním bude muset Harry obětovat víc, než čekal.
Vyjde 5.11.2013 u nakladatelství Kniha Zlín




Borgia
Krutá a zvrhlá doba bez příkras.
Dvě legendy evropského komiksu - kultovní scenárista Alejandro Jodorowsky a mistr erotické kresby Milo Manara - spojily síly, aby převyprávěly příběh plný vášně, dekadence, násilí a smrti, které vždy kráčejí ruku v ruce s úpadkem morálky.
Vyjde 25.11.2013 u nakladatelství Crew







Lunapark
Píše se rok 1973 a jsme v zábavním parku na malém městě v Severní Karolíně. Devin Jones, vysokoškolák s literárními ambicemi a čerstvě zlomeným srdcem, se rozhodne pracovat přes léto u kolotočů. Najde si mezi světskými nové přátele, kteří ho nakonec přijmou mezi sebe, zachrání jednomu děvčeti život, spřátelí se s umírajícím chlapcem a zamiluje se do jeho krásné matky. První polovina příběhu je milá a nostalgická, ale už zde se jako spodní proud táhnou zlověstná znamení. Devin se dozví nejen to, jak se obsluhuje kolotoč, ale i to, že ve Strašidelném zámku byla před čtyřmi lety zavražděna dívka, jejíž vrah nebyl dopaden a dívčin duch se lunaparkem stále potuluje…
Vyjde v listopadu u nakladatelství Beta Dobrovský

Mé sladké šestnácté století
Cat Crawfordová má za pár dní oslavit své sladké šestnácté narozeniny. Ovšem to poslední, co si Cat přeje, je extravagantní narozeninová party organizovaná její temperamentní nevlastní matkou. Alespoň malou útěchou jí je plánovaný rodinný výlet do magické Florencie. A když ji při prohlídce tohoto úžasného města zavede zvědavost do cikánského stanu, ocitne se přímo… v renesanční Florencii. 
Na tomto výletu do šestnáctého století, vyzbrojena pouze batohem plným věcí z budoucnosti, se Cat setká se svými předky. A nejen s nimi, vždyť v této době je Florencie plná známých umělců, kteří právě tvoří svá vrcholná díla. A samozřejmě není nouze ani o pohledné renesanční ctitele… Avšak podaří se Cat najít cestu zpět do moderní doby, nebo se její italské dobrodružství promění v italské navždy?
Vychází 18. 11. 2013 u nakladatelství CooBoo

Na co těšíte vy??

Komentáře

  1. Rozhodně S hlavou v pejru :-)

    OdpovědětVymazat
  2. První a poslední knížka vypadají dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  3. The secret of Ella and Micha je celkom fajn kniha, ale na tú obálku sa ani pozerať nemôžem :D Nevedia to spraviť nejako tak, aby neboli všetky obálky rovnaké či čo?
    Však toto u nás vyšlo minulý rok: https://www.goodreads.com/book/show/13516882-s-boj-l-sky?ac=1

    OdpovědětVymazat
  4. Tajemství Elly a Michaela vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kostičas - Samantha Shannonová

Fan překlady knih

Letní host - Alison Andersonová

Měsíční chvástačka 1/2

Saturnin - Zdeněk Jirotka