Posuď knihu podle obalu #14


Tohle meme vymyslela Siky z Knižního doupěte. Každou středu budeme publikovat článek, který bude obsahovat knížku, kterou právě čteme.


Název knihy: Děti víl

Autor: Stefan Bachmann

Anotace:
Bartoloměj a Hetička nejsou obyčejné lidské děti – jejich otec byl jedním ze Sídhe, národa vznešených elfů. Obyčejný smrtelníkům se moc nepodobají – mají strnulý černý pohled a na hlavách jim místo vlasů raší větvičky. Žijí ve městě Bathu, které se stalo útočištěm nadpřirozených bytostí pronásledovaných lidmi. Když náhle začnou za tajemných okolností umírat vílí děti, musí Bartoloměj spojit síly se zneuznaným mladým politikem Arturem Jelibo a vypátrat vraha dřív, než se součástí hrůzného spiknutí stane nedobrovolně i on sám.




Můj názor:
I kdyby jste nečetli žádnou recenzi nebo o knize nic neslyšeli, obálka vás určitě zaujme. Hlavní motiv je mechanický ptáček s natahovacím mechanismem na klíček a má tělo samé ozubené kolečko. Už to ve vás evokuje, že se jedná o steampunkový příběh nebo minimálně s nějakými prvky. Trochu zbytečně je na to upozorněno i v černém pruhu nahoře - myslím, že to celkový dojem spíš kazí. Na pařátu je připevněné pouzdro a z něj ve větru vlaje název knihy. Rozhodně pěkné a originální. Ptáček je hlavní motiv obálky a i díky výrazné žluté na sebe strhává pozornost. V pozadí je namalované město. Ve spodní části jsou ještě černá pírka, která pak nejdete i u začátků kapitol.

Jak se obálka líbí vám?


Komentáře

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø