Na co se těšíme v září

Utíká to, utíká. Začíná nový měsíc a proto přicházíme s novým seznamem knížek, které nás nějakým způsobem zaujaly. Doufáme, že si vybere každý ať už příznivec mangy, YA nebo fantasy.

A tady jsou:



Mezi nebem a zemí - Zamilované duše
Duše Alony Dareové se po nehodě vrátila zpět ze záhrobí. Nyní se na ni začínají obracet další zbloudilé duše a ona potřebuje pomoc. Dokáže najít společnou řeč s Willem - jediným člověkem, který jí slyší, ale o kterého předtím nezavadila ani pohledem? Potřebuje jeho pozornost opravdu jen kvůli ostatním nebo jí na Willovi záčíná záležet víc, než je ochotná si připustit?
Vyjde 5.9.2013 u nakladatelství Fragment






Štěstí na dosah
Ireně se splní přání - společně se dvěma kamarádkami odlétá na prázdniny do vysněného Londýna. Města, ve kterém září spousta hvězd nejen na nebi… Irena v něm prožije svůj sen, lásku i smutek. Podaří se jí najít svoje štěstí?

Také jste někdy snily o klukovi z plakátu? Co byste dělaly, kdyby stál najednou před vámi?

Vyjde 9.9.2013 u nakladatelství Fragment






Fenomén
June a Day přijíždějí do Las Vegas a nemyslitelné se stává skutečností – Elektor Primo umírá a vlády se ujímá jeho syn Anden. Republika se tak ocitá ještě o krok blíže absolutnímu chaosu. Day však ze všeho nejvíc touží zachránit svého malého bratra, a tak mu nezbyde nic jiného, než se spojit s Patrioty. Ti oběma slíbí pomoc, mají jen jednu malou podmínku – Day a June musí zabít nového vládce.
Zdá se, že je to mimořádná šance, jak změnit vývoj celé republiky, jak vyjádřit vůli tak dlouho utiskovaného národa.
Ale June si postupně uvědomí, že Anden není jako jeho despotický otec. Co když je jedinou šancí na nový začátek? Co když revoluce musí mít vyšší smysl než osobní pomstu? Co když se Patrioti mýlí?
Opravdu fenomenální a dlouho očekávané pokračování úspěšné Legendy!
Vychází 2.9.2013 u nakladatelství CooBoo

Legendy prokleté knihovny
Číst knihy je nebezpečné!
Číst TUTO knihu je zvlášť nebezpečné!!
Otevři dveře knihovny, a hned tě ovane šepot jejich stránek.
(Jenže co šeptá, dokáže i kousnout. Nebo sežrat.)
Otevři knihu, a vstoupíš do světa fantazie. Vlastní, či cizí? Vyber si!
(Ale neztrať nit. Tu Ariadninu - pomni, že se budeš chtít vrátit...)
Upíři Abélard a Héloise přilétnou na parakřídlech do Domu Hadích per, aby pátrali po jedinečném svazku, který nejspíš ani neexistuje...
Trpaslík Tarmon, učedník Mistra kronikáře a člen početného cechu knihovníků, k smrti nenáviděl knihy. A ony se mu pomstily...
„Co to je za knihu?“ - „Velké T. “ - „Velké T.?“ Cizí hlas zaskřípe strachem: „Technonomicon!“
Kdo bez povolení přechovává tištěnou knihu nebo její obsah v jakékoli formě, bude potrestán odnětím svobody až na dvacet let. Zaviní-li svým konáním smrt jedné či více osob, propadne hrdlem.
Vychází 19.9.2013 u nakladatelství Straky na vrbě


Světové krimipovídky
To nejlepší ze světové krimi.
Není co dodat.
Co napsat o knize, do níž jsou zařazeny krimipovídky od šestatřiceti mistrů tohoto žánru? Snad jen pár nejslavnějších jmen: Jeffery Deaver, Jo Nesbo, Boris Akunin nebo Ruth Rendellová.
Bylo by ale nespravedlivé vzbuzovat dojem, že další autoři jsou tam jen tak do počtu. Erudovaný editor Maxim Jakubowski věděl dobře, co dělá, když tuto antologii sestavoval. Výsledkem jeho pečlivého výběru je kniha, v níž vás každá povídka chytí a nepustí. Uchvátí. Překvapí. A každá docela něčím jiným.
Vyjde 16.9.2013 u nakladatelství Domino






Bleach 9: Fourteen Days for Conspiracy
Ičigo a jeho přátelé se konečně vydávají do Soul Society na pomoc Rukii, kterou brzy čeká poprava. Než se k ní však záchranný tým dostane, bude se muset vypořádat s obrovitým strážcem brány Džidanbóem, smrtelně nebezpečným kapitánem Ičimaruem i s tlupou spojenců, se kterými je někdy daleko horší pořízení než se samotnými nepřáteli.
Vyjde 23.9.2013 u nakladatelství Crew







Gantz 1
Jak dlouho vydržíte ve hře?
Poslední, co si Kei Kurono pamatuje, je, že ho přejelo metro, když se snažil zachránit opilého bezdomovce. Jak hloupá smrt. Ale přesto je stále... naživu? 
Ocitl se v místnosti, ze které nemůže odejít, v místnosti se spoustou dalších neznámých lidí. A uprostřed té místnosti je černá koule, která hlásí, že pokud chce zpátky svůj život, musí jít lovit bizarní mimozemšťany. Kei Kurono vstupuje do hry na život a na smrt. Obyčejní lidé vyzbrojeni sci-fi zbraněmi a proti nim bytosti silnější a nebezpečnější než si kdy dokázali představit.
Vyjde 2.9.2013 u nakladatelství Crew






Death note - Zápisník smrti 8
Do hry vstupují nové postavy a začíná další kolo smrtící hry na kočku a myš. Zdá se, že Light má všechno pod kontrolou, ale přicházejí další protihráči. Inteligentní, záhadní a nebezpeční. Light se však nedá zastavit. Má svůj cíl. Být bohem nového, dokonalého světa.
Vychází 16.9.2013 u nakladatelství Crew







A na co se těšíte vy??

Komentáře

  1. Určitě na Zamilované duše, Death Note a nejspíš i Gantz :-) A moc se mi líbí obálka Legendy prokleté knihovny :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, Bleach, jéé Detah note, po tomhle taky jdu. Těším se na Mezi nebem zemí 2 a Fenomén, ten zaujal. Ani ta Prokletá knihovna od Strak nevypadá špatně. Sakryš, těch knížek je vážně nějak moc. :)

    OdpovědětVymazat
  3. No, těším se na Gantz 1, to si někde musím sehnat, zní to fakt dobře! :) Death Note jsem četla první díl... ale jak jsem už viděla seriál, dávám peníze raději za něco jiného. A Fenomén má krásnou obálku! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Legendy prokleté knihovny vypadají nádherně, určitě si je pořídím. A na Světové krimipovídky se už těším.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø