Co by kdyby... #6


Co by kdyby je projekt od Suši, který má vždy nějaké téma na přemýšlení. Kromě samotného textu může obsahovat třeba i fotky, ale to už záleží na každém blogerovi.

Co bys dělal/a, kdybys dostal/a smlouvu na svoji vlastní knihu?

Hanča
Buď bych si myslela, že se mi to zdá nebo že se stal zázrak a já najednou umím psát. Nemám totiž dostatečné vlohy k tomu, abych dokázala vymyslet vlastní svět a k tomu příběh, kterým bych se po nikom neopičila. Další varianta by byla, že nakladatel se zbláznil a místo svěrací kazajky dostal „skvělý“ nápad. No ale ať by to bylo jakkoli, rozhodně bych z toho neměla radost.

Martin
Myslím, že na napsání knihy jako takové nemám potřebný talent a vlastně ani zkušenosti. Plno autorů začíná na povídkách, zkouší různé soutěže a pak teprve se odhodlá k celé knize. Ale samozřejmě se najdou i výjimky. 
Trochu něco jiného by byla smlouva na vlastní komiks. Tam by scénář mohl vymýšlet někdo druhý a na mě by zbývala "jen" kresba. Druhá varianta by bylo třeba přepracování již existující knihy do komiksové podoby. Pokud by to autor odsouhlasil. 
Ať tak či onak, čekalo by mě velké množství práce. 


Komentáře

  1. Ja by som chcela veľmi napísať knihu :)

    Tak to máš u mňa obdiv. Na kreslenie by som si netrúfla :D

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám, že ani jeden z vás tam nemá nějaké to: Byl/a bych nadšený/a! To já bych taky nebyla. Nikdy bych žádnou knihu nenapsala, ani kdybych sebevíc chtěla. :D
    A Martine, pokud by sis troufl na komix, máš u mě velký obdiv. Musí to být příšerně těžké, vystihnout situace a... člověk se tomu fakt musí oddat. Četla jsem něco o tom, jak kreslí mangu a někdy to jsou hodně velké nervy... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ja by som skákala od radosti ako natešený psík 8D To by bol hádam učinený sen!!! 8P

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kostičas - Samantha Shannonová

Krysař - Viktor Dyk

Fan překlady knih

Asfalt - Štěpán Kopřiva

Měsíční chvástačka 1/2

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla - C.D. Payne