Blog tour aneb zeptej se na cokoliv



Blog tour aneb zeptej se na cokoliv pořádá Laurdes a nás tento projekt zaujal natolik, že jsme se rozhodli také zapojit. Protože jsme si říkali, že většina blogerů bude oslovovat především zahraniční autory, u nás je to složené vyloženě z odpovědí od českých autorů.





V první řadě chceme poděkovat všem autorům za zodpovězení naší otázky. Každá odpověď nám udělala radost a byla zajímavá. Ale už přestaneme zdržovat ať si můžete přečíst samotný článek.
Jak by probíhalo setkání s postavou z Vašich knih?


M.T. Majar web

Hot boys 




Záleží na tom, která postava by to byla :-) Aby mi pak někdo celý den nenadával, že se mu nelíbilo, jak jsem ho popsala a co jsem pro něj připravila :-) Ale kdybych si směla vybrat, chtěla bych strávit den s Chrisem, hrdinou Hot Boys. Chtěla bych, aby mi ukázal Chicago, svezl mě ve svém autě a večer mě vzal na striptýz. A v noci k sobě domů. Jo. Nestydím se za to :-) Koneckonců, napsala jsem si ho tak, aby byl prostě úžasný :-)


Kateřina Petrusová web
Nebezpečná láska




Mám v knížkách pár chlapů k nakousnutí, ale kdybych si měla vybrat jednu jedinou postavu, byla by to ženská. A byla by to Theresa ze série o Bavettových, protože by to setkání znamenalo, že mi uvaří nějaké dokonalé italské jídlo, dorazí mě dezertem, ze kterého budu mít chuťový orgasmus, a pak mě z té přejedené ospalosti probere pořádně silným espressem. A nakonec se se mnou podělí o nějaké zákulisní drby. 
A navíc by bylo velmi pravděpodobné, že k ní do kuchyně stejně zajdou i ti chlapi k nakousnutí :-)


Tereza Matoušková web
Hladová přání





To záleží, za jaké situace. Kdyby to mělo být přátelské posezení v čajovně, tak bychom si asi objednali čaj a poklábosili o životě. Kdybychom se ztratili v temném lese, tak bychom se asi snažili najít cestu ven. Na bitevním poli bychom měli co dělat, abychom pobili všechny ty nepřátelské parchanty. Já mám se svými postavami velmi dobré vztahy, obzvlášť s těmi hlavními, takže bych se toho nebála.



Tereza Janišová web
Erilian




S mými postavami se setkávám pokaždé, když se vrátím ke psaní a vidím svět jejich očima. Tohle "převtělování" mi dnes už přijde jako docela přirozený stav. :)
Navíc jsem si své postavy tak trochu zhmotnila a setkala se s nimi tváří v tvář při erilianských fotoprojektech

Adam Andres web
Wetemaa

Setkání s Caradacem by bylo úžasné. Já i on máme hubu/zobák pěkně proříznuté, takže by to asi byla přestřelka kdo z koho a kdo bude mít poslední slovo a moc bychom se nasmáli. A určitě bych se toho od něj také hodně dozvěděla, vždyť pochází z Hnízd moudrých havranů.

Se Sianem by to bylo náročnější. Když jsem ho poznala, bylo mi sedmnáct, byl to pro mě dospělý chlap, a fantasticý chlap! Teď je mi přes čtyřicet a dívám se na něj jako na úžasné nadějné mládě, což by ho možná popuzovalo, protože Sian má velmi komplikovanou povahu. Je hrdý a zároveň plachý, v hloubi duše si nikdy nepřestal vyčítat, že nebyl doma, když Widuwaltovi vojáci přepadli dům jeho matky, klade si za vinu její smrt i smrt ostatních členů domácnosti, přestože je to racionálně nesmysl. Ale Sian má pocit, že tehdy selhal, a děsí se dalšího selhání. Proto je tak neuvěřitelně spolehlivý - a proto má takové problémy se ženskými. Nejhorší by asi bylo, že bych věděla, kolik času mu zbývá, že zemře mladý. A nesměla bych mu to ani naznačit. To by bylo hodně těžké... Určitě bych si užívala jeho dvorné chování, a kdyby byl zrovna náhodou turnaj, no tak to by byla parádní podívaná!

Doufáme, že se Vám naše část Blog tour líbila.


Komentáře

  1. blogtour se mi líbila a já díky tomu objevila nové knihy od českých autorů:) díky

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé odpovědi a souhlasím s Kateřinou také bych chtěla potkat Theresu právě kvůli té skvělé domácí pohodě, kterou umí vytvořit :)

    OdpovědětVymazat
  3. České autorky? Tak to je moc sympatické. S Káťou Petrusovou naprosto souhlasím. Na setkání s Theresou by můj (kéž by tak můj) jazýček asi jen tak nezapomněl. :3

    OdpovědětVymazat
  4. vyborne tema :) s Katerinou souhlasim, Theresa je skvela volba :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezké, vůbec by mě nenapadlo ptát se českých autorů :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kostičas - Samantha Shannonová

Krysař - Viktor Dyk

Fan překlady knih

Letní host - Alison Andersonová

Měsíční chvástačka 1/2

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla - C.D. Payne