Vedlejší postavy



Toto meme má na svědomí Luu a u nás na blogu bude vždy ve čtvrtek. Pokaždé bude nějaké dané téma a na to společně vypíšeme seznam deseti bodů.
Vedlejší postavy




1. Derek
Je ze série o Kate Daniel a ta mu s oblibou říká „vlčí puberťák“. Je to ten nejlepší kamarád, spolubojovník a ochránce, jakého si může takový nájemný zabiják magických potvůrek přát.






2. Aslan
Hodný lev z Narnie, který pomáhal dětem v jejich úkolu zničit Bílou královnu a nastolit v království opět klid a mír. Objevuje se jako "dobrá víla" a když nechce být viděn, tak zase mizí. Ještě, že ho ty děti měli ;-).








3. Hermiona
Kdo by neznal naší vševědoucí Hermionu. Díky její chytrosti a pilnosti se mohlo uskutečnit všech sedm dílů knihy. Bez ní by si Harry nedošel ani pro Kámen mudrců.







4. Carter
Anděl ze série o sukubě Georgině. Je to snad jediný anděl, který zahání dlouhou chvíli pitím a kouřením. Jinak je to ale dobrý přítel a jako anděl vám zjistí skoro všechno, co potřebujete. Ovšem ty jeho odpovědi …










5. Teta Kateřina
Postava, kterou není potřeba nějak zvlášť představovat. Teta Kateřina žije s příslovím na rtech. Zajímavé je, že ať se stane cokoli, vždycky ví nějakou tu poučku, kterou obšťastní ostatní.








6. Tomáš Uhřík
Fanoušek fotbalového klubu Teplic inspirovaný Tomášem Němcem. Objevuje se třeba v knize Megahustej nářez. „Tak jo, sežeňte mi granáty a nějaký hulení. Tohle bude epický.“ Díky podobným hláškám je každá scéna s Tomášem Uhříkem nezapomenutelná.






7. Granuaile
Je sexy barmanka, která v sobě hostí čarodějnici Lakšu. Později ji vezme Atticus k sobě do učení druidských znalostí. Zatím o ní víc prozradit nemůžu, přečtl jsem jen první knihu a na další se chystám.








8. Karolína (Mazlík)
Postava z Nočního klubu od Kulhánka, která je sice vedlejší, ale stejně jsem si jí oblíbil.







9. Barbarrosa
Postava z knihy Líheň od Miroslava Žambocha. Je to zkušený střelec s kamenným výrazem ve stylu Clinta Eastwooda. Moc nemluví, ale Marice dost pomáhá stejně jako ostatní členové týmu.







10. Caradac
Vedlejší postava z knihy Wetemaa. Je to mluvící havran, který má obvykle vtipné poznámky a dokáže rozesmát. Na druhou stranu je taky opravdu chytrý.





Jaký by byl váš výběr vedlejších postav?


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Poutník, čarodějnice a červ - Christopher Paolini

Asfalt - Štěpán Kopřiva

Měsíční chvástačka 1/2

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Petrademone: Kniha bran - Manlio Castagna