Na co se těšíme v srpnu

Červenec utekl jako voda a už máme začátek srpna a ním přehled knížek, na které se těšíme. 
Vybrali jsme si tyhle knížky:

Emma z umírajícího města
Začátek 23. století. Totální válka vrátila svět zpátky do doby kamenné. Ve vylidněné Evropě přetrvala jediná civilizovaná enkláva, Město. Od Apokalypsy už uplynulo sto třicet let, následky války se však stále projevují. Město umírá.
V těchto časech si ve Městě hledá své místo i tvrdohlavá a impulzivní Emma. Odkrývá tajemství, schovaná pod povrchem. To jí většinou není ku prospěchu, ale ona s tím stejně nedokáže přestat.
Kniha spadá do takzvaného „oggerdovského“ cyklu. Popisuje Oggerdův svět, ale nikoliv jeho dobu.
Vychází 13.8.2013 nakladatelství Brokilon

Bobby Conroy vstává z mrtvých a jiné strašidelné příběhy
Stephen King může být na svého syna právem hrdý! Moderní horory zřídkakdy sází na rafinovanost. Většina autorů, kteří nás skrze své stránky rádi děsí, se nám příliš často vrhají přímo po krku a zapomínají na to, že nejlepší dravci útočí ze zálohy. Na skákání po krku není samo sebou nic špatného, ovšem skutečně talentovaní spisovatelé mají v rukávu víc než jen jeden trumf. Ony vlastně ani ne všechny povídky v této knize jsou hororové. Některé jsou posmutněle nadpřirozené, jiné působí jako mainstreamový temný thriller a v jedné není ani náznak odpornosti a je vlastně docela roztomilá. Ale jsou rafinované, tváří se jako kamarádi. Autor Joe Hill je totiž pěkně zákeřný parchant.
Vychází 14. 8. 2013 u nakladatelství XYZ

Batman & Robin 1: Batman znovuzrozený
„BATMAN A ROBIN nemohou umřít!“ 
Temný rytíř padl, když se obětoval, aby tak porazil nejvyšší zlo. Tim Drake odložil kostým Robina a vydal se do světa pátrat po tom, jak by svého učitele vrátil do světa živých. 
Ve městě se zatím objevila nová dynamická dvojice. 
Dick Grayson, původní Robin, přebírá plášť a netopýří masku po svém někdejším společníkovi a po jeho bok se staví Batmanův syn Damian vychovaný Ligou asasínů. Tento nový, smrtelně nebezpečný Robin je odhodlán bojovat se zločinem všemi dostupnými způsoby. 
Před novou dvojicí maskovaných hrdinů stojí nelehký úkol - vypořádat se s rostoucí vlnou zločinnosti a násilí, jež město zachvátila a nemá v dějinách Gotham City obdoby. 
Budou se muset střetnout i s novou dvojicí samozvaných ochránců pořádku, s nimiž je pojí společná minulost. Pokud v tomto nelítostném boji chtějí uspět, budou se muset nejprve naučit vycházet sami se sebou a zbavit se vzájemné rivality.
Vychází 7. 8. 2013 u nakladatelství BBart

Amy a Roger: Na cestě
Amy se na léto dvakrát netěší. Její máma se rozhodla přestěhovat na druhý konec země a Amy má teď za úkol dovézt její auto z Kalifornie do Connecticutu. Problém je, že od té doby, co její otec zemřel při autonehodě, se Amy není schopná posadit za volant. Děsí ji to. A v tu chvíli přichází na scénu Roger, prý starý přítel rodiny (jak tvrdí Amyina matka), který má také v plánu road trip přes půlku Států. Nejkratší možná trasa je naplánovaná, tak stačí vyrazit… Proč to ale nevzít zábavnější cestou? Udělat si pár zajížděk rodičům natruc a poznat Ameriku? Pomůže to oběma, aby se vyrovnali sami se sebou a zacelili bolavé rány?
Trochu šílená jízda Amerikou + špetka romantiky = báječné čtení nejen na léto! Navíc s přidanou hodnotou spousty obrazového materiálu a playlistů připravených přímo pro vaše uši, aby se vám lépe četlo!
Vychází na konci srpna u nakladatelství CooBoo

Naruto 13 - Rozuzlení
Zkoušky vrcholí, na půdě arény proti sobě konečně stojí Sasuke s Gaarou. Žádný z nich neumí prohrávat, oba schopnostmi dalece překonávají vrstevníky. Boj mezi nimi slibuje nevšední zážitek a přehlídku nindžovského umění vyhrazeného dospělým bojovníkům. Zároveň se kolem arény začínají stahovat jednotky ANBU, které tuší zradu. Zvládne Sasuke porazit písečného nindžu s démonem uvnitř? Podaří se hlavním hrdinům odvrátit zákeřný útok na Konohu?
Vyjde 19.8. u nakladatelství Crew






Na co se těšíte vy??


Komentáře

  1. Tak z vašeho výběru by mě asi nejvíc zaujalo Amy a Roger: Na cestě. Romantičku v sobě asi nikdy nezapřu :D

    OdpovědětVymazat
  2. 'Emma z umírajícího města' vypadá velmi, velmi slibně. :) A Joe Hill samozřejmě také. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejvíc se těším na Amy a Rogera :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kostičas - Samantha Shannonová

Fan překlady knih

Letní host - Alison Andersonová

Měsíční chvástačka 1/2

Saturnin - Zdeněk Jirotka