Pětistovka je jen číslo #2


Pětistovka je jen číslo nazvala Laurdes svůj nový prázdninový projekt, který uspořádala na svém blogu pro sebe a své čtenáře. Zjistila totiž, že má plno knížek velkého stránkového objemu. Já jsem se podíval do své knihovničky a...a zjistil jsem to samé.

A máme tady další aktualizační článek do projektu Pětistovka je jen číslo. Jak jsem pokročil v dalším týdnu? Budu rád, když mi do komentáře napíšete jak se daří vám nebo názor na knihy, které jsem četl.


Obě knihy mám půjčené z knihovny, ale to podle obalu a štítku určitě poznáte. Hlavně se to špatně fotí. Tenhle článek připravuji v sobotu, protože zítra vůbec nebudu doma a dneska vlastně taky nebudu mít moc času na čtení. 

7.-13.7. Dívka, která si hrála s ohněm (608 stran)
Je to tady! První knížka s počtem stránek vyšším než pětset. Ještě v neděli večer jsem přečetl prvních čtyřicet stránek, ale hned druhý den jsem pokročil o pouhých sedm. K 13.7. jsem se dostal na stránku 233. Opět klasický Larsson s podrobnými popisy jako u prvního dílu. Například když si jistá osoba kupuje vybavení interiéru, tak popis zabere nějaké dvě stránky. Chápu, že rozvleklost dokáže některé čtenáře odradit. Na druhou stranu je příběh od začátku temnější a akčnější - v rámci žánru. Při čtení mě také pobavil jeden rozhovor.
"Děláš si srandu?"
Lisbeth na Mimmi pohlédla bezvýraznýma očima. "Já jsem ale blbka. Vy nikdy nežertujete, pane Spocku." str.118
12.-13.7 Grandhotel (176 stran)
Moje první knížka od Jaroslava Rudiše. Nejdřív mě zaujal komiks Alois Nebel, který vytvořil spolu s výtvarníkem Jaromírem 99 a teď mu vyšla knížka Národní třída. V knihovně byl k dostání jen Grandhotel, ale to nevadí. Příběh se čte rychle, autor používá krátké věty, někdy jen samostatná slova. Hlavní hrdina Fleischman je outsider, kvůli svojí posedlosti počasím a mraky. Díky tomu si vysloužil třeba přezdívku Mrakomor, ale i další. Příběh je vlastně vyprávěný pomocí jeho zápisků. Určitě zajímavá a netradiční knížka. Filmové zpracování jsem neviděl. To kdyby vás to zajímalo.


Komentáře

  1. Teda, díky tomuhle projektu jsem se dozvěděla o spoustě (tlustých) knih, o jejichž existenci bych jinak neměla ani tucha. Ten Grandhotel vidím fakt poprvý, jsem zvědavá co na něj budeš říkat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře. Grandhotel jsem 13.7. dočetl a dal jsem mu 4 z 5 možných hvězdiček. Za sebe můžu říct, že se mi to líbilo a další knížky od Rudiše si určitě chci přečíst.

      Vymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Poutník, čarodějnice a červ - Christopher Paolini

Aktuality 18. týdne: Jeho temné esence

Ve stínu slunce - Jakub Mařík

Asfalt - Štěpán Kopřiva

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Petrademone: Kniha bran - Manlio Castagna