Co by kdyby... #1


Co by kdyby je projekt od Suši, který má vždy nějaké téma na přemýšlení. Kromě samotného textu může obsahovat třeba i fotky, ale to už záleží na každém blogerovi. 

Co bys dělal/a, kdyby(s) mohl/a strávit jeden den se svojí oblíbenou postavou?

Hanča
Je nepřeberné množství literárních hrdinů, které jsem si opravdu oblíbila. Ale jak vybrat toho pravého, se kterým bych se chtěla opravdu setkat. U některých by to mohlo dopadnout hůř než líp. Například teď čtu Reset a hlavní hrdinka Wren je mi docela sympatická. Tedy její lidská stránka. Ta resetovská už je opravdu děsivá. Koho ale vybrat? Mí oblíbení hrdinové (tedy většinou spíš hrdinky :)) jsou většinou na jednu stranu milí a vtipní, ale na druhou stranu si dokáží hravě poradit s upíry a magickými příšerami. A nějaký hrdina z normální knížky? Napadá mě Saturnin, ale upřímně, kdo z Vás by se chtěl dobrovolně setkat se Saturninem a riskovat, že dostane koblihou? Já asi ne. Sice by s ním byla určitě zábava, ale on je tak trošku blázen a stěhovat se taky nehodlám. :)

Takže koho? Asi bych dala svého oblíbeného mužského hrdihu Setha Mortensena. Kdo z Vás by náhodou nevěděl, tak je v sérii Sukuba od Richelle Mead. Oblíbila jsem si ho hlavně proto, že Georginu nezavrhl, když zjistil, že je sukuba a že se tím nenechal odradit. Páru Seth & Geogiena jsem fandila a fandím jim pořád. I když s ním bych si asi moc nepokecala co? On je spíš uzavřený do sebe a novým známostem se tak trošku vyhýbá. No co se dá dělat. Zvolím tedy druhého z páru a to Georginu. Sice můžete říct, že je to vyslankyně pekel, ale jinak je milá. Je kamarádská, vtipná a dá se s ní skvěle povídat. A určitě by mi řekla i spoustu zajímavých věcí o Sethově tvorbě. Kdo jiný, než odbornice, jak na knihy, tak na Setha. Prostě a jednoduše, mám ji ráda. Když už bych měla najít nějakou postavu, se kterou bych se ráda setkala, byla by to ona.


Martin
Na první pohled se tohle téma může zdát jednoduché, ale když jsem měl začít psát o nějaké své oblíbené postavě, ukázalo se to jako pěkný oříšek. Teď to neberte jako kritiku, ale třeba nechápu, jak si někdo může dát do oblíbených postav nějakého záporáka, byť ho ve filmu hraje pěkný herec. A představovat si jak spolu pohovoří o krásách života. Pořád je to třeba maniak toužící ovládnout lidstvo (případně si doplňte jiný cíl). To mě přivedlo k tomu, že bych si klidně do setkání mohl dát třeba Lisbeth z trilogie Milénium, ale vzhledem k jejímu charakteru, by to asi nedopadlo moc dobře. Teď mluvím hlavně o tom, že je to celkem uzavřená postava, která nedůvěřuje hned tak někomu a to je jen jeden její charakterový rys. Byť jí mám v knize rád a ve švédském filmovém zpracování ji hraje pěkná herečka, raději bych se setkal s někým jiným. 

Ale jak tedy dál? Popovídal bych si snad s nějakým trpaslíkem, který si váží především tvrdé práce v kovárně? Nebo snad s nějakým upírem? Vlastně s nějakými hrdiny se člověk už setkat tak trochu mohl, i když to není úplně tak naživo. Můžeme určovat jejich kroky v počítačových hrách a potkávat tam i další hrdiny z knih. Můžu jmenovat třeba Warcraft nebo Zaklínače nebo Assassins Creed (kde vznikla nejdřív hra a až pak knihy). 

zdroj: tridistri.cz
Nakonec se mi jednu postavu přece jenom podařilo najít. O koho jde? Postava se kterou bych se chtěl setkat je Diver Leonid. Diver se říká těm, kdo vstupují do virtuálního světa Hlubiny a vytahují ty, kteří tam nějak uvízli. Leonid se objevuje v knihách Bludiště odrazů a Lživá zrcadla od Sergeje Lukjaněnka. Docela dobře si umím představit, že bychom spolu zašli ve skutečném světě na pár piv a pokecali o různých hrách nebo spoustě jiných věcí. A pak bychom se připojili do Hlubiny a Leonid by mi tam ukázal různé druhy zábavy. Myslím, že by to byl úžasný den plný virtuálních dobrodružství.



Co říkáte na náš výběr? S jakou postavou se chcete setkat vy?


Komentáře

  1. Sukuba je skvela :) Stravit den s Georginou v knihkupectvi by vubec nebylo spatne :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kostičas - Samantha Shannonová

Fan překlady knih

Letní host - Alison Andersonová

Měsíční chvástačka 1/2

Saturnin - Zdeněk Jirotka