Třicetidenní knihobraní #4


Třicetidenní knihobraní je projekt, který vymyslela VeEee a k úvodnímu příspěvku se k dnešnímu dni přihlásilo 55 blogů. Projekt probíhá až do konce měsíce června a je připraveno patnáct témat. Na každé téma jsou tedy dva dny. To by bylo asi všechno a můžeme se pustit do dnešního úkolu.


Kniha, která mě svým koncem „zvedla ze židle“
jsou knihy, kdy nás konec ani tolik nepřekvapí, ale pak jsou takové, kdy máme chuť umlátit autory pánví po hlavě. Vyberte jednu knihu, jejíž konec vám vyrazil dech, ať už v dobrém, nebo špatném.

Hanča
Sukuba 3 - Sny
Konec téhle knížky mě vzal, rozžvýkal a vyplivl. Prostě mě totálně odrovnal.  Kdo četl, ví o čem mluvím. Nějakou dobu jsem naprosto odmítala číst. Konec 3. dílu Sukuby byl pro mě hrozně emocionálně náročný a vyrazil mi dech hlavně tím, že jsem ho naprosto nečekala. Brečela jsem jako želva. Oblíbila jsem si jak Setha, tak Georginu a hrozně bych chtěla, aby na konci byli spolu.



Martin
Prázdné místo
Konec, který mě zvedl ze židle. Hmm.. za poslední dobu jich opravdu pár bylo. Asi největší šok byl cliffhanger na konci Semper fi, ale tuhle knížku jsem měl jen půjčenou (určitě si jí chci dokoupit, jen doufám ve vydání v pevné vazbě).  A pak přišlo Prázdné místo. Kdo knížku četl, ten ví, že konec byl opravdu silný. Víc k tomu asi nebudu dodávat, protože recenze je k přečtení ZDE.


A jaký konec zvedl ze židle vás?


Komentáře

  1. Tak Sukubu jsem četla první díl a vůbec se mi to nelíbilo... Prázdné místo bych si ráda přečetla :))

    OdpovědětVymazat
  2. Tak na Sukubu i Prázdné místo si brousím čtenářské zuby už dlouho, snad se k tomu brzo dostanu. Nejvíc mě ze židle vždycky zvedají konce u Kinga, on to prostě jednou nemůže napsat tak, aby člověk nebyl naštvaný nebo nevypadal jak kapr s otevřenou tlamou. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, nad Kingem jsem taky uvažoval. Obzvlášť se mi líbí konec Řbitova zviřátek. A pak taky závěr Temné věže.

      Vymazat
  3. Na Sukubu sa chystám a Prázdne miesto by som rada 8)

    OdpovědětVymazat
  4. Sukuba :3 Už ju mám dlho v PC, ale stále sa akosi nemám k činu začať ju čítať :D Prázdne miesto vyzerá dobre, raz sa k tomu hádam dostanem :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio